Anlık Bildirim

Note 7 ile ağzı yanan Samsung'dan 8 aşamalı pil güvenlik kontrolü

Galaxy Note 7'deki pil kabusunu bir daha yaşamak istemeyen Samsung, bataryaları 8 Noktalı Pil Güvenlik Kontrolü ile testten geçirerek işlence uygulayacak. Sürecin tüm ayrıntıları haberimizde...
Samsung kısa süre önce yaptığı basın toplantısıyla Note 7'nin patlama nedenini açıklığa kavuşturarak kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirdi. Ayrıca şirket, bu durumun yeniden yaşanmaması adına aldığı bazı önlemleri de paylaşmış durumda. Şimdiye kadar satılan 3 milyon Galaxy Note 7 telefonun %96'sı Samsung'a geri döndü ancak ABD ve Kore'den bazı fanlar hala akıllı telefonlarını ellerinde tutmaya devam ediyorlar.
Samsung pil patlama araştırması için 200.000'den fazla cihaz ve 30.000 pili test etmek üzere tam 700 mühendisi bir araya getirdi. Bunun yanında 3 ayrı bağımsız laboratuar da soruşturma yürüttü ve akılllı telefon her yönüyle test edildikten sonra cihazın hatalı piller nedeniyle alev aldığı sonucuna varıldı.
Samsung bu tür olayların neden bir daha tekrarlanmayacağına dair bir takım açıklamalar sundu. İlk olarak şirket, üretim süreci boyunca ve sevkiyata kadar güvenlik sorunlarını ele almak için bir dizi testten oluşan 8 Noktalı Pil Güvenlik Kontrolü'nü geliştirdiğini açıkladı. Telefon üreticisi dayanıklılık testleri, görsel kontrol, x-ray testleri, söküp-takma testleri, OCT testleri, şarj ve deşarj testleri, TVOC testleri ve hızlandırılmış kullanım testleri yapacak.

Pillere işkence uygulanacak

Dayanıklılık testlerinin tüm Samsung akıllı telefonlara uygulanacağı belirtiliyor. Bu testlerde bataryanın aşırı şarj edilme senaryoları, çivi delme testleri ve aşırı sıcaklık gibi stres testleri olacak. Uçucu lityum iyonu organik bileşiğinin sızıntı ihtimalini tespit etmek için ise TVOC (Total Uçucu Organik Bileşik) testi uygulanacak. OCV (Delta Açık Devre Voltajı) testleri, üretim işlemi sırasında voltajda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edecek.
Dahası, Samsung tasarım ve kullanılan materyaler, cihazın donanım gücü ve özellikleri, daha güvenli pil şarj sıcaklığı, akımı ve süresi için gelişmiş yazılım algoritmaları dahil olmak üzere, ürünlerin her parçasında daha sıkı güvenlik standartları uygulamak için çok katmanlı güvenlik tedbirleri protokolü geliştirdi. Şirket, arttırılmış koruma için pillerin etrafına yeni köşebentler de ekledi.
Güney Koreli akıllı telefon üreticisi pil konusuna daha fazla odaklanmaya kararlı görünüyor. Şirket batarya güvenliği önlemlerinin karşılandığından emin olmak için akademik ve araştırma uzmanları dahil olmak üzere sözleşmeli dış danışmanlarla çalışmaya başlamış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3913 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim