Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti firma tarafından da doğrulandı

Nvidia’nın en güçlülerinden birisi olmaya aday yeni ekran kartı GeForce GTX 1080 Ti, yavaş yavaş firmanın bazı resmi duyurularında kendisini göstermeye başladı.

Nvidia’nın üst seviyeye yönelik yeni hamlesi olacak GeForce GTX 1080 Ti merakla beklenirken, resmi işaretler de artmaya başladı. Test prototiplerine ait kargo bilgilerinin ortaya çıkmasının ardından şimdi de iş ilanlarında 1080 Ti ibaresine rastlanıyor.

Nvidia’nın ABD için LinkedIn üzerinde açtığı iş ilanında, kıdemli bir pazarlama yöneticisi aradığı görülüyor. Yöneticinin görevlerinden birisi de GeForce GTX 980 Ti kullanıcılarının GeForce GTX 1080 Ti ekran kartına geçişinde yardımcı olmak.

Anlaşıldığı kadarıyla GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı piyasaya çıktığında GTX 980 Ti kullanıcıları için özel kampanyalarla gelecek. İlk olarak 980 Ti kullanıcılarının yeni ekran kartı için ön siparişlerde ilk sırayı alacağı ifade ediliyor. Veya firma GTX 1080 Ti için bir yükseltme programı başlattığında yine GTX 980 Ti kullanıcıları ilk sırayı alacak.

Daha Çok Profesyonellere Yönelik

Daha önce de olduğu gibi GTX 1080 Ti ekran kartı, orijinal modelin temel aldığı grafik biriminden farklı olacak. GTX 1080 bilindiği üzere GP104 grafik çekirdeğini temel alıyordu. GTX 1080 Ti ise GP102 çekirdeği üzerinde yükseliyor yani Nvidia Titan X ile aynı kulvarda.

Pascal tabanlı Nvidia Titan X bilindiği üzere üst seviye oyunculara ve profesyonellere hitap eden bir ekran kartıydı. Bu bakımdan kısıtlı bir bölgede piyasaya sürüldü ve fiyatı da yüksek tutuldu. GeForce GTX 1080 Ti ise özellikleri biraz daha kırpılmış ve daha düşük bir fiyat etiketi ile üst seviye oyunculara sunulmuş olacak.

GeForce GTX 1080 Ti ekran kartında 10GB GDDR5X bellek olması bekleniyor. 384-bit bellek veri yolu ile 480GB/s bant genişliğine ulaşması beklenen ekran kartında 3072-3584 arasında CUDA çekirdeği olacağı tahmin ediliyor. Saat frekansları da düşürülecek. Böylece kayar nokta performansı da 11 TFLOPS olan Pascal tabanlı Titan X ekran kartından bir miktar daha aşağıda olacak.

 

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti firma tarafından da doğrulandı Tam Boyutta Gör

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi GTX 1080 ekran kartından daha güçlü bir model bizi bekliyor. Nvidia’nın fiyatı 999$ gibi bir seviyede tutarak yine üst seviye oyuncuları ve profesyonelleri çekmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Ayrıca üretim hacmi ve pazar sayısı konusunda da Titan X’e göre daha geniş olacak.

Çıkış Tarihi

Nvidia yeni kartı için muhtemelen AMD’nin hamlesini bekliyor. Vega 10 mimarisi ile üst seviyede Nvidia’nın karşısına çıkacak olan AMD oldukça iddialı. Sızdırılan bilgilerde de Vega tabanlı ekran kartlarının GTX 1080 ekran kartından bir tık ileride olacağı belirtiliyordu.

CES 2017 tanıtım için oldukça elverişli bir fuar. Sonrasında herhangi bir büyük elektronik fuarı olmadığı için muhtemelen hem AMD hem de Nvidia, CES 2017 fuarını gözlüyor. Tanıtımın ardından ise her iki ekran kartını da piyasada görebileceğiz.

Bir Şey Daha

İş ilanında ortaya çıkan diğer bir ayrıntı, kısa süre içerisinde Club GeForce Elite adında yeni bir abonelik programının başlayacağı. 10$ aylık ödemesi olan GFE programı daha üst seviye ve daha fazla ödül sunuyor. Örneğin haftalık olarak ücretsiz bir oyun, oyun içi ücretsiz eşya, beta süreçlerine erişim, aylık olarak bir bağımsız oyun, özel donanım indirimleri, forumlarda en çok paylaşım yapan veya sistemde açıklar bulanlara oyun kodları gibi pek çok avantaj sunulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4360 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 1080 ti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim