Anlık Bildirim

Nvidia üçüncü çeyrekte gelirlerini artırdı ancak beklentileri karşılayamadı

Grafik pazarının lideri konumunda olan Nvidia geride kalan üçüncü çeyrekte gelirlerini arttırdı ancak gelecek için umut vermedi. Bu nedenle hisseleri de adeta çakıldı.

Turing mimarisini temel alan ekran kartlarını hem sunucu hem de oyuncu tarafında piyasaya süren Nvidia, yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini artırmasını bildi. Buna rağmen beklentileri karşılayamayınca hisseler adeta çakıldı.

Gelecek kararsızlığı

Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen gelir 3.18 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıllık bazda yüzde 21, çeyrek bazda ise yüzde 2 civarında bir artış yakalandı. Faaliyet karı 1 milyar dolar olurken bu kez çeyrek bazda düşüş görüldü.

Oyuncu bölümü bu dönem düşüş kaydetti ve gelir 1.76 milyar dolar olarak gerçekleşti. En büyük artış ise lisans bölümünde görüldü ve gelirler yüzde 30 artarak 148 milyon dolara ulaştı. Sanallaştırma, veri merkezi ve otomotiv bölümü yine artış yaşadı.

Yılın son çeyreğinde firma büyük bir düşüş bekliyor. Özellikle madencilik furyasının dinmesi satışları vurdu. Bu bakımdan toplam gelirin 2.7 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu rakam son 5 çeyreğin en düşüğü olacak.

Nvidia’nın üçüncü çeyrekte analiz beklentilerini karşılayamaması ve dördüncü çeyrek için de hedefleri düşürmesi borsada şok etkisi yarattı. Firmanın hisseleri yaklaşık olarak yüzde 20 civarında değer kaybetti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3637 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce rtx 2080 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim