Anlık Bildirim

Nvidia üçüncü çeyrekte rekor gelir elde etti

Ekran kartı pazarında AMD düşüş yaşamaya devam ederken Nvidia hem gelirlerini hem de pazar payını artırıyor. Yılın üçüncü çeyreği Nvidia için rekorlarla geride kaldı.
Gelecek yıl itibariyle HBM bellek teknolojisini kullandığı Pascal mimarili ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Nvidia, rakibi AMD'nin aksine mali tablolarında rekorlara imza atmaya devam ediyor. Firmanın yüzü üçüncü çeyrekte de gülüyor.  

25 Ekim 2015 tarihi itibariyle sona eren 2016 mali yılı üçüncü çeyrek raporuna göre firma 1.3 milyar dolar gelir elde ederek rekor kırdı ve yıl bazında yüzde 7, çeyrek bazda ise yüzde 13 artış kaydetti. Özellikle eSpor oyunlarına artan ilgi nedeniyle PC Gaming bölümü 761 milyon dolar ile gelirde yüzde 44'lük pay sahibi oldu.
Firmada düşüş trendinde olan iki bölüm var. Bunlardan birisi olan sanallaştırma bölümü 190 milyon dolar gelir elde ederek yıl bazında yüzde 10 düşüş yaşadı. Bir dönemin yıldızı olan Tegra bölümünde ise kayıp daha fazla. Mobil sektörde varlık gösteremeyen bölüm 192 milyon dolar gelir ile yıl bazında yüzde 45 civarında kayıp yaşadı. 

Nvidia'nın rekor artış oranı yaşadığı bölüm Otomobil bölümü oldu. Bölüm 79 milyon dolar gelir ile yıl bazında yüzde 50 artış gösterdi. Nvidia'nın otomobil teknolojilerine yaptığı yatırım meyvesini veriyor zira sadece otomobil bölümü her çeyrekte gelirini artırmayı başardı. Firmanın Tesla ile yaptığı ortaklık bu artışı destekleyecek. 

Faaliyet karını da yıl bazında yüzde 15 artırarak 254 milyon dolara çıkaran Nvidia, içinde bulunduğumuz çeyrek dönemde de 1.3 milyar dolar satış geliri bekliyor. Gelecek yıl ise hissedarlara 1 milyar dolarlık ödeme yapılacak. Firmanın hisseleri mali tabloların açıklanması sonrasında yüzde 9 değer kazandı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim