Anlık Bildirim

Bugüne kadar geliştirdiği en güçlü işlemcisi Ryzen Threadripper ile işlemci dünyasında fırtınalar estiren AMD, rakiplerinden de övgü alıyor. Grafik tarafındaki rakibi Nvidia, yeni işlemci ailesi için AMD’ye ilginç bir hoşgeldin karşılaması yaptı.

Bir taşla iki kuş

Grafik tarafında Nvidia ve AMD çok sıkı iki rakip olmasına karşın aslında çok iyi bir ikili de olabiliyor. Bunda AMD’nin her iki sektörde de çok iyi işler başarmasının etkisi büyük. Bir AMD işlemcisi ile Nvidia grafik kartı çok iyi bir oyun deneyimi sunabiliyor.

Nvidia’nın başlangıç noktası da zaten burası. Firma Twitter üzerinde rakibine Hoşgeldin diyen ve öven bir gönderi yayınladı. Ayrıca Threadripper işlemcisi ile GeForce GTX 1080 Ti ekran kartının çok iyi bir eşleşme olacağını da belirtti.

Nvidia’nın bahsettiği konu muhtemelen 64 adet PCIe 3.0 hattını kapsıyor. 64 hat desteği ile Ryzen Threadripper işlemciler GTX 1080 Ti ve TITAN X SLI sistemlerde mükemmel bir oyuncu olacak.

AMD’nin cevabı ise gecikmedi. Firma bir GIF üzerinde çakma hareketi yapan iki kişinin videosunu yayınladı. Yani Nvidia’nın bu öngörüsünü takdir ediyordu.

Aslında Nvidia’nın mesajında bir taş atma da mevcut. Firma Threadripper ile kendi ekran kartlarının çok iyi bir ikili olacağını söylüyor. Şu bilinen bir gerçek ki AMD’nin niyeti Threadripper ile RX Vega ekran kartlarını birlikte pazarlamak. Nvidia dolaylı yoldan bunun iyi bir seçenek olmayacağını belirtiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9287 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 1080 ti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim