Anlık Bildirim

Önemli tedarikçilerden Pegatron, Çin’i terk ediyor

MacBook ve iPad tedariğindeki en büyük paya sahip olan Pegatron üretim tesislerini Çin’den Endonezya’ya kaydırma kararı aldı. Foxconn da Hindistan’a yatırım yapıyor.

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşında son dönemde tüm gündem Huawei etrafına odaklanmışken üretim tarafında da ciddi gelişmeler var. Teknoloji devlerine tedarik yapan firmalar üretimi Çin’den kaydırıyor.

Devir değişiyor

Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple’ın büyük tedarikçilerinden Pegatron üretim hattının büyük kısmını Çin’den taşımak için düğmeye bastı. Endonezya’da 300 milyon dolarlık yatırım yapan Pegatron, PT Sat Nusapersada tedarikçi firması ile ortak üretim yapacak.

Ülkede işçiliğin oldukça ucuz olduğu ve Çin’e göre önemli avantajlar sağladığı biliniyor. Pegatron da bu nedenle Endonezya tercihi yaptı. Firma ülkede MacBook ve iPad üretimi yapacak. Üretimin en erken gelecek ay başlayacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan iPhone üreticisi Foxconn da benzer bir hazırlık içerisinde. Firma yıl sonuna kadar Hindistan’da iPhone üretimine başlamayı planlıyor. Normalde Hindistan’da iPhone SE üretimi yapılıyordu ancak kapsam genişleyecek.

Yaşanan gelişmelerin tüketiciye nasıl yansıyacağı merak konusu. Çin’deki işçilik maliyetlerinden daha yüksek bir maliyet elde edilmesi durumunda Apple ürünlerinde bir miktar fiyat artışı kaçınılmaz. Sadece Apple değil Çin’de üretim yaptıran pek çok firma için aynı durum söz konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6061 kez okundu.
7 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, china ve pegatron
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim