Anlık Bildirim

Opel resmen Citroen ve Peugeot ortaklığına dahil oldu

Peugeot ve Citroen markalarının çatı şirketi PSA Group, resmi anlaşmanın sağlanmasının ardından bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla resmen Opel’in sahibi olduğunu duyurdu.

Opel resmen Citroen ve Peugeot ortaklığına dahil oldu Tam Boyutta Gör

Günlerdir konuşulan Opel’in PSA Grubu bünyesine katılacağı iddiaları sonunda resmiyet kazandı. Hafta sonunda anlaşmanın sağlandığı haberini zaten sizlere aktarmıştık. Bu kez resmi açıklama yapıldı ve Opel’in 2.3 milyar dolar karşılığında Fransız grubuna dahil olmuş oldu.

Özellikle PSA Grubu’nun %7’lik hissesini elinde bulunduran ve nakdi anlamda şirkete ciddi bir kaynak yaratma potansiyeline sahip Çinli ortağın (Dongfeng Motors) bu satın almada çok istekli olduğu biliniyordu ve önemli rol oynayacağı söyleniyordu. 200 bin civarında çalışan olan şirket bu satın almayla özellikle Avrupa pazarında dengeleri değiştirmiş olacak.

Dünyada PSA Grubu'nun etkin olduğu pazarlar

Avrupa pazarında halen Volkswagen grubunun ciddi bir hakimiyeti bulunuyor ancak PSA, Opel ile birlikte Renault’u geçerek ikinci sıraya yerleşmiş olacak. PSA ve General Motors Avrupa, 2016 yılında toplamda 4.3 milyon otomobil satışı gerçekleştirmişti. Bütün Volkswagen şirketlerinin toplam satışı ise 10.3 milyon seviyesinde gerçekleşmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8859 kez okundu.
47 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
opel, psa ve
2 etiket daha peugeot citroen
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim