Anlık Bildirim

Opera 37, dahili reklam engelleyici ile geliyor ve Chrome'dan daha hızlı

Popüler internet tarayıcısı Opera'nın 37 numaralı sürümü dahili bir reklam engelleyiciye sahip. Bu sayede sayfa yükleme sürelerini yüzde 90'a kadar hızlandırabiliyor.
Opera, web tarayıcısının sadece entegre reklam engelleme yetenekleri ile yüzde 90'a kadar hız artışı vadeden yeni geliştirici sürümünü yayınladı. Opera 37, yüklenmekte olan web sitelerindeki reklamları engelleyerek hız artışı sağlayabilen ilk sürüm olarak dikkat çekiyor.

Chrome'dan daha Hızlı 

Opera, masaüstü tarayıcısının web sayfalarının yüklenme süresini, reklam engelleyici kullanmayan tarayıcılara oranla yüzde 90'a kadar hızlandırabileceğini iddia ediyor. Ayrıca eklenti desteğiyle web sitelerdeki reklamları kaldırabilen geleneksel tarayıcılardan ise ortalama yüzde 40 hız artışı sağladığını belirtiyor.

Henüz geliştirme aşamasında ancak denenebiliyor

Opera, reklam engellendiğinde adres çubuğunda küçük bir ikon görüntüleniyor. Bu ikonu kullanarak bulunduğunuz web sitesini beyaz listeye alabilir ya da sayfa yükleme süreleri üzerinde reklamların etkisini görmek için bir hız testi yapabilirsiniz. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını haberin sonunda yer alan tanıtım videosunda görebilirsiniz.
Reklam engelleme yeteneğine sahip Opera 37'nin hala geliştirme aşamasında olduğunu unutmayın. Bu nedenle bazı hatalar içerebilir. Yeni sürümü mevcut haliyle denemek istiyorsanız buraya tıklayarak Opera resmi blog sayfası üzerinden işletim sisteminize uygun versiyonu indirebilirsiniz. Reklam engelleme seçeneği varsayılan olarak açık şekilde gelmiyor. Yüklemeden sonra Ayarlar kısmındaki "Gizlilik ve güvenlik" bölümünden etkinleştirilmesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7856 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
reklam, web tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim