Anlık Bildirim

Opera mobil platformlarda ayda 50 milyar reklam gösterimine ulaştı

Opera mobil platformlarda ayda 50 milyar reklam gösterimine ulaştı

Mobil reklamcılık artık yazılım firmalarının gözardı edemeyeceği bir öneme ulaştı. Gerek tarayıcı, gerek uygulama içerisinde karşımıza çıkan mobil reklamlar, iyi bir gelir de bırakıyor.

Mobil platformlarda önemli bir yere sahip olan Opera, geçen yıl son çeyrek raporlarını paylaştı. Reklam ağı konusunda büyük bir paya sahip olan firma ayda 50 milyar reklam gösterimi yaptığını kaybetmiş. Reklam ağında ise 12 000 mobil site ve uygulama bulunuyor. Yıl genelinde ise reklamverenlere 400 milyon dolar ödeme yapılmış.

Son çeyrekte reklam gösterimleri iki kat artarken, gelirler de iki kat arttı. Gösterim konusunda iOS yüzde 41 ile liderken, Android yüzde 30.94 paya sahip. Gelir konusunda ise iPhone yüzde 37.28 ile ilk sırada iken, Android telefonlar yüzde 29.97 ile ikinci. Galaxy S3 tüm Android reklam pazarında yüzde 9 orana sahip.

Kullanıcılara en çok müzik, video ve medya içeriği izleme esnasında reklam gösterimi yapılıyor. Oran ise yüzde 21.4. En çok gelir ise sanat ve eğlence kategorisinde elde ediliyor. Rusya gibi ülkelerin akıllı telefon kullanım oranını artırması ile reklam gösterimlerinde Kuzey Amerika bölgesinin etkisi azalıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim