Anlık Bildirim

Oracle ile Google arasındaki dava kızışıyor

Apple ile Samsung arasındaki dava ne kadar önemli ise, Oracle ve Google arasındaki dava da bir o kadar önemli. Java ile ilgili patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle Google'a yaklaşık bir sene önce dava açan Oracle, mahkemeye başvurarak Google'ın tepe yöneticisi Larry Page'in de ifadesinin alınmasını talep etti. Oracle'ın bu talebinin temelinde yatan ise Larry Page'in Android'in alımı sürecinde başrol oynaması.

Mahkemeye gönderdiği dilekçede "Larry Page, hem Sun ve Google arasında Android için Java lisansıyla ilgili yapılan görüşmelere katılmış hem de daha sonralarında Oracle'ın tepe yöneticisi Larry Ellison ile görüşmelerde bulunmuştur." diyen Oracle'ın girşimine Google ise, "kabul edilemez" diyerek karşı çıkarken; Oracle'ın tepe yöneticisi olan Larry Ellison'un davaya tanık olarak katılmasını talep etti.

Eğer anlaşmaya varılmaz ise Ekim ayı gibi duruşma sürecinin başlaması beklenen davada Oracle, geçtiğimiz ayın son döneminde, Android'de Java ile ilgili olan patentlerin ihlal edilmesinde ötürü 2.6 milyar dolarlık zararının Google tarafından ödenmesini talep etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim