Anlık Bildirim

Özelleştirilmiş AMD Fenghuang APU’su ortaya çıktı

AMD’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Fenghuang APU’su Çin’de ortaya çıktı. Yeni APU bir müşterinin oyunculara yönelik bilgisayar ve konsol ürünlerinde kullanılacak.

Genelde AMD’nin piyasaya sürdüğü APU modelleri belirli numaralar üzerinden isimlendirilir. Konsol üreticilerine sunduğu yarı özelleştirilmiş APU modelleri ise kod adlarıyla anılır. AMD bu kez bir bilgisayar üreticisine özelleştirilmiş bir APU tedarik ediyor.

Fenghuang APU özellikleri

Fenghuang olarak adlandırılan yeni APU aslında daha önce internete sızdırılmış ve Ryzen serisinden bir modelin kod adı olduğu sanılmıştı. Aksine AMD farklı bir strateji izliyor.

Çinli Subor için tasarlanan özel APU üzerinde 3GHz hızında çalışan 4 çekirdekli ve 8 izlek birimli bir ilk nesil Ryzen işlemci yer alıyor. Yanında 24 işlem kümeli Vega grafik birimi yer alıyor. Sistem 8GB GDDR5 lehimli bellek ile desteklenmiş.

Fenghuang APU’su tahminlere göre 4 TFLOPS seviyesine kadar çıkıyor. PS4 Pro içerisinde yer alan özelleştirilmiş APU ile aynı hatta bir miktar daha ileride performans göstereceği tahmin ediliyor.

Çinli Subor bu APU ile ilk oyuncu bilgisayarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Windows tabanlı bilgisayarın fiyatı 630 Avro civarında olacak. Ayrıca bir konsol hazırlığı da var. Henüz detaylar belli olmasa da yeni konsol PS4 Pro kadar güçlü olacak. Çin’de önemli satış rakamlarına ulaşması beklenen Subor firması AMD için de önemli bir avantaj haline gelecek.

Diğer taraftan AMD’nin bu özelleştirilmiş APU’ları daha başka firmalara da tedarik etmesi bekleniyor. Lisa Su’nun yarı özelleştirilmiş yonga stratejisini daha yaygın hale getirmek istediği bilindiği için beklentiler de bu yönde.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim