Anlık Bildirim

Özelleştirilmiş Exynos M1 yine benchmark sahnesinde

Samsung'un uzun süredir internette dedikoduları dolaşan özelleştirilmiş Exynos M1 yongaseti adeta "kendi yok benchmark skorları var" bir duruma geldi. Samsung tarafından resmi bir açıklaması olmayan yongaseti sık sık benchmark testlerine konuk oluyor.

Yine bir Geekbench testinde karşımıza çıkan Exynos M1, çok çekirdek kategorisinde rakiplerine adeta fark atarken, sözkonusu tek çekirdek olduğunda Apple A9 yongasetinin gerisinde kalıyor. Testte Exynos M1 yongasetinin 3 farklı modu olduğu görülüyor. 

Tam randımanlı çalışan işlemci 2.3GHz saat hızında iken 2294 tek çekirdek puanına imza atıyor. Güç tasarruf modunda yongasetinin performansının düştüğü anlaşılırken tek çekirdek puanı da 1701'e geriliyor. Ultra güç tasarruf modunda ise tek çekirdek puanı 1100 seviyesine kadar iniyor. Diğer taraftan Exynos 7420 1486 puanda iken lider Apple A9 ise 2487 puan seviyesine çıkıyor. 

Çoklu çekirdek kategorisinde ise Exynos M1 yongaseti az önce saydığımız modlara göre 6908-4896-3209 puanlarını elde ediyor. Özellike tam randımanlı ve güç tasarruf modundaki değerler 4330 seviyesindeki Apple A9'u geride bırakıyor. Zaten testte Apple A9 en zayıf halka durumunda.

Exynos M1 yongasetinin 4 adet özelleştirilmiş ARM çekirdeği taşıdığı tahmin ediliyor ancak net bilgiler mevcut değil. Samsung'un gelecek yıl Cortex-A72 tabanlı Exynos 8890 ve Snapdragon 820 yongasetlerini tercih edeceği iddialarına bakarsak Exynos M1 yongaseti en erken gelecek yıl sonlarında boy gösterecek gibi duruyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5288 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim