Anlık Bildirim

Paint ve WordPad, Windows 10'da isteğe bağlı özellik haline geliyor

Microsoft, önümüzdeki yıl yayınlanacak bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi ile Paint ve WordPad'i isteğe bağlı özellik olarak sunacak. Böylece bu uygulamalar sistemden kaldırılabilecek.
Microsoft, 2020’de çıkacak bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesiyle hem Paint hem de WordPad'i “İsteğe Bağlı” bir özellik olarak sunmayı planlıyor. Önümüzdeki yılın ilk yarısında yayınlanacak olan 20H1 kod adlı güncellemenin 18963 numaralı önizleme sürümünde Microsoft Paint ve WordPad isteğe bağlı özellik haline geldi.
Yazılım devi her iki uygulamayı da sessizce Ayarlar menüsü altındaki "İsteğe Bağlı Özellikler" listesine ekledi. Bildiğiniz üzere bu menü sayesinde Internet Explorer ve Windows Media Player gibi bileşenler işletim sisteminden kolayca kaldırılabiliyor. İstenildiği taktirde yeniden etkinleştirilebildiklerini de belirtelim.

Paint ve WordPad kaldırılabilecek

Microsoft'un bu hamlesi aynı zamanda Paint ve WordPad'in Windows 10'dan kaldırılabileceği anlamına geliyor. Bu listedeki Paint veya WordPad'e tıkladığınızda size kaldırma seçeneği sunulacak. Kaldırma tuşuna tıkladıktan sonra, cihazı yeniden başlatmanız gerekecek. Ardından Paint veya WordPad'i sisteminizden kaldırmış olacaksınız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim