Anlık Bildirim

Pixel 4'ün hareket algılama özelliği 38 ülkede çalışacak: Türkiye yok

Google'ın piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni akıllı telefon modeli Pixel 4, hareket izleme teknoljisi Motion Sense ile gelecek. Yeni sızıntı ise hangi ülkelerde çalışacağını gösteriyor.
Google Pixel 4 modelini diğer akıllı telefonlardan ayıran özelliklerden biri de kullanıcıların harektlerini izlemek için radar teknolojisi kullanan Motion Sense olacak. Ancak gelen haberler bu özelliğin tüm ülkelerde aktif olmayacağını ve sadece 38 ülkede kullanılabileceğini gösteriyor.

Listede olmayan ülkeler dikkat çekiyor

Motion Sense, gelişmiş radar teknolojisini kullanan Project Soli tarafından desteklendiği için Google'ın dünyanın çeşitli ülkelerinde bu özelliği etkinleştirmek için izin alması gerekiyor. Örneğin ABD'de Google’ın Proje Soli teknolojisini pazarlamak için FCC’den özel bir izin alması gerekiyordu. Bu durumun tüm ülkeler için geçerli olduğu belirtilirken, ortaya çıkan sızıntı ise Motion Sense özelliğinin kullanılabileceği ülkeleri gösteriyor:
Amerikan Samoası, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Guam, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Singapur,Slovakya, Slovenya, ispanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Virjin Adaları (ABD)
Pixel 4'ün Motion Sense özelliğinin çalışmayacağı ülkelerin başında ise Japonya, Meksika, Hindistan, Avusturalya ve Yeni Zelanda geliyor. Türkiye'nin listede olmama nedenlerinden biri ise ürünün resmi olarak ülkemizde satışa sunulmaması olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5787 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, project soli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim