Anlık Bildirim

Plak şirketleri ücretsiz Spotify üyeliğinden rahatsız

Son yıllarda tek tek şarkı satın almak yerine aylık abonelikle sınırsız müzik kataloğuna erişmek daha çok tercih edilmeye başlandı ve Spotify gibi hizmetler de yüksek gelir elde etmeye başladı. Bu hizmetler ücretli abonelik yanında reklam dinleme karşılığında kısıtlı ücretsiz erişim imkanı da sunuyor. 60 milyon abonesi olan Spotify sadece 15 milyon aboneden ücret elde edebiliyor.
Reklam yayını da bu hizmetler için önemli bir gelir kapısı. Bu sayede daha fazla kullanıcı hizmete ilgi gösteriyor ve bunların bir kısmı zamanla ücretli aboneliğe dönüşüyor. Ancak plak şirketleri ücretsiz aboneliklerden rahatsız.
Daha önce çevrimiçi müzik hizmetlerinden elde edilen gelirin sadece yüzde 6.8'inin sanatçılara dağıtıldığı gündeme gelmiş ve Apple'ın daha ucuz bir müzik hizmeti planlarına müzik endüstrisi tepki göstermişti.
Gelen bilgilere göre Universal Music Group ile Spotify yeni bir abonelik tarzı üzerinde görüşmeler yapıyor. UMG ücretsiz kullanıcıların müzik kataloğuna erişmesinde daha fazla kısıtlama yapılmasını ve kullanıcıların ücretli aboneliklere daha yoğun bir şekilde yönlendirilmesini istiyor.
UMG haricinde sektördeki başka isimler de elde edilen gelirin artırılması yönünde fikir beyan ediyor. Özel albümler, yüksek kaliteli ses gibi cezbedici yeniliklerle çevrimiçi müzik hizmetlerinin daha fazla ücretli abonelik kazanması isteniyor.
Spotify'ın şimdilik ne tür değişiklikler yapacağı bilinmiyor. Ancak gelecekte çevrimiçi müzik hizmetlerinin genelinde bir kısıtlama yapılması şaşırtıcı olmayacaktır.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4139 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim