Anlık Bildirim

Play mağazasında uygulama sayısı 700.000'e ulaştı, App Store ile fark kapanıyor


Uygulama mağazası konusunda başı çeken iki dev olan Google ve Apple'ın arasındaki rekabette App Store uygulama sayısı bakımından önde bulunuyor. Ancak Google'ın açıkladığı son rakamlara göre aradaki fark kapanmak üzere.

Google, Play uygulama mağazasında mevcut bulunan uygulama sayısının 700 000 civarında olduğunu duyurdu. Apple ise geçen haftaki etkinlikte 700 000 uygulama sayısını geride bıraktıklarını açıklamıştı.

Açıklamalara bakıldığında ise uygulama sayısı bakımından Apple'ın hakimiyetinin bitmek üzere olduğu görülüyor. Eskiye göre geliştiricileri cezbetmek konusunda daha başarılı olduğu görülen Google, ayrıca Android'li cihaz sayısını da 500 milyona taşımış durumda.

Ancak Apple halen en çok satış yapan uygulama mağazasına sahip olduğu konusunda ısrarcı. Yine geçen hafta açıklanan rakamlara göre App Store, ilk yayına başladığı 2008 yılından bu yana geliştiricilere toplam 6.5 milyar dolarlık ödeme yaptı.

Play mağazasında ise ücretsiz veya freemium tabir edilen ve ücretsiz olarak satılıp uygulama içi eşya satışı ile gelir elde eden uygulamalar ağırlıkta.

Bir değişiklik olmazsa yıl sonunda Play mağazasının uygulama sayısı bakımından App Store'u geride bırakması kaçınılmaz olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2607 kez okundu.
39 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google play store, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim