Anlık Bildirim

Qualcomm, NXP için yapığı satın alma teklifini 44 milyar dolara yükseltti

Hollandalı yonga üreticisi NXP Semiconductors'ı satın almak isteyen Qualcomm şirkete sunduğu teklifi 44 milyara yükseltti. NXP'nin teklifi kabul etmesi için 5 Mart 2018 tarihine kadar süresi var.
ABD merkezli yonga üreticisi Qualcomm, Hollandalı bir başka yonga üreticisi olan NXP Semiconductors'ı satın almak için yaptığı teklifi arttırdığını açıkladı. 20 Şubat 2018'de yayınlanan bir basın bildirisinde Qualcomm, hem kendi yönetim kurulu hem de NXP yönetim kurulunun hisse başına 127.50 dolarlık teklifi onayladığını ve minimum asgari tekif şartını NXP'nin mevcut hisselerinin %80'inden %70'ine düşürmeyi kabul ettiğini açıkladı.
Qualcomm ayrıca NXP'nin hisselerinin yaklaşık %28'ine toplu şekilde sahip olan dokuz NXP hissedarı ile bağlayıcı sözleşmeler yapmış durumda. Bu dokuz hissedarın da hisse başına 127.50 dolar bedelle hisselerini satmayı kabul ettikleri belirtiliyor. Qualcomm, NXP'yi satın alabilmek için 44 milyar dolar harcayacak. Önceki teklif yaklaşık 38 milyar dolardı. NXP'nin Qualcomm'un teklifini kabul etmek için 5 Mart 2018 tarihine kadar süresi var.

NXP'nin yüksek performansı Qualcomm'un teklifini arttırdı

Qualcomm yönetim kurulu başkanlık direktörü Tom Horton "NXP'nin satın alınması büyüme stratejimizi hızlandırmamızı sağlayacaktır" dedi. Medyada çıkan habere göre, Qualcomm yönetim kurulu, NXP'nin güçlü 2017 performansından dolayı fiyat artışını kabul etti. Anlaşmayı onaylaması gereken dokuz düzenleyici kurumun sekizinden onay çıkmış durumda. Şirket, Ocak 2018'de Avrupa ve Kore'de antitröst düzenleyicilerinin onayını aldı. Karşılıklı imzaların atılabilmesi için gerekli son onayın ise Çin Ticaret Bakanlığı (MOFCOM) tarafından verilmesi gerekiyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim