Anlık Bildirim

Quora 100 milyon kullanıcının bilgilerini sızdırdı

Popüler soru cevap sitesi Quora, bugün attığı bilgilendirme mailiyle kullanıcıların bilgilerini sızdırdığını belirtti. 100 milyondan fazla kişinin bu durumdan etkilendiği düşünülüyor.
Quora 100 milyon kullanıcının bilgilerini sızdırdı Tam Boyutta Gör
Kullanıcıların her konuda birbirlerine ve uzmanlara soru sorup cevap alabileceği global platform Quora, büyük bir sızıntı ile gündemde. Firma, bugün attığı bilgilendirme mailiyle bazı kişisel verilerin çalındığını belirtti. Kaynaklara göre sızıntı 100 milyondan fazla kişiyi etkiliyor. Quora, şimdilik “kötü niyetli bir üçüncü taraf sistemlerimizden birine izinsiz olarak girebilmiş.” açıklamasıyla yetindi.

Kullanıcıların isimleri, IP’leri, emailleri ve şifreleri tehlikede

Quora attığı mailde isim, mail, IP, kullanıcı ID, şifreleri ve hesap ayarları gibi bilgilerin sızdırıldığını belirtmiş. Şifreler hash halinde bulunduğu için tam anlamıyla bilinmesi mümkün olmayacaktır ama oldukça önemli bilgilerin çalındığı bir gerçek. Ayrıca site üzerinde gizli olarak yaptığınız cevaplama, oylama gibi işlemler de ortaya çıkmış.

İhlalin 30 Kasım tarihinde belirlendiği ve hala araştırıldığı belirtildi. Etkilenen kullanıcılar için ise anında bilgilendirmeler yapılmış ve hesaplarının şifreleri değiştirmeleri isteniyor. Her ihtimale karşı Quora şifrenizi, farklı platformda bulunan hesaplarınız için kullanıyorsanız onlarında güvenliğini sağlamanız tavsiye edilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim