Anlık Bildirim

RTX 2070 ve altı çoklu ekran kartı desteklemeyecek iddiası

Bir dönem oyuncuların sıkça başvurduğu çoklu ekran kartı çözümleri yavaş yavaş tarihe karışıyor. Nvidia Turing ile çoklu ekran kartı desteği RTX 2080 ve üzeri ile sınırlı

Nvidia’nın yeni nesil Turing oyuncu kartları ile ilgili dikkat çeken özelliklerden birisi NVLink bağlantı teknolojisi barındırması oldu. Daha hızlı iç bağlantı sunan teknoloji sadece iki kartla sınırlı.

Yavaş yavaş kapsamı daralıyor

Nvidia’nın uzun süredir kurumsal taraftaki hızlandırıcılarda kullandığı NVLink teknolojisi nihayet oyunculara da sunuldu. Saniyede 160GB seviyesine kadar bağlantı sunabilen NVLink, çoklu ekran kartı kullanımında verimi daha da artırıyor.

NVLink teknolojisi sadece GeForce RTX 2080 ve RTX 2080 Ti ekran kartları için geçerli. Elbette Titan Xp tarzındaki daha üst seviye ekran kartlarında da görebileceğiz. Bununla birlikte alt seviyelerde bir belirsizlik söz konusu.

Hem Nivida’nın açıklamaları hem de GTX 2070 FE ekran kartının görsellerine bakıldığında bir SLI veya NVLink bağlantısına referans görünmüyor. Yani RTX 2070 ekran kartı çoklu bağlantılar için uygun değil.

Aslında Pascal mimarisiyle çoklu GPU desteği GTX 1060 ekran kartına kadar kesilmişti. Şimdi de RTX 2070 bu gruba dahil edildi. Elbette çoklu GPU çözümlerinin günümüzde hem performans açısından hem de fiyat açısından ilgi görmediği bir gerçek. Bu bakımdan RTX 2070 modelinin çoklu kart desteklememesi oyuncuları çok da fazla etkilemeyecektir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim