Anlık Bildirim

Red Dead Redemption 2 en hızlı hafta sonu satışına imza attı

Rockstar’ın yeni oyunu Red Dead Redemption 2 oyun dünyasına rekorlarla giriş yaptı. Oyun en hızlı hafta sonu satışına imza attı ve 1 milyar dolar gelire yürüyor.

Merakla beklenen Red Dead Redemption 2 oyunu kısa süre önce satışa sunuldu. Oyunun ilk gün satışları farklı platformlarda pek çok satış rekorunu kırmış durumda ancak yine de GTA V kadar olamadı.

Red Dead Redemption 2 satış rakamları

Yapılan açıklamalara göre RDR2 oyunu en hızlı hafta sonu satışına imza attı. Tam sayı belirtilmese de oyunculara satılan kopyaların değeri ilk 3 günde 725 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aslında GTA V oyunu hafta içi piyasaya çıktığı için hafta sonu rekoru hesaplanmamıştı. Ayrıca ilk 3 günde oyun 1 milyar dolar gelir elde etmişti ve Nisan 2018 itibariyle gelir 6 milyar dolara ulaşmıştı.

PlayStation Network üzerinde de önemli rekorlar kırıldı. Tüm zamanların en iyi fiziki haftasonu açılışı, en iyi ikinci üç günlük açılış, yılın en iyi açılışı, en çok ön sipariş verilen oyun, en iyi ilk gün tam oyun satışı bunlar arasında. PS 4 kullanıcıları ayrıca Read Dead Online açık dünya oyununda farklı içerikler kazanabilecekler.

RDR2’nin başarısından bahsederken aslında arka planda yoğun çalışma şartları ile ilgili tartışmaları da es geçmek olmaz. Dan Houser’ın geliştirme aşamasında haftalık 100 saate varan sürelerde çalıştıklarını açıklaması oldukça eleştirilmişti. Sivil toplum örgütleri hiçbir oyununun insan hayatına mal olacak kadar değerli olmadığını belirtiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3858 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rockstar, red dead redemption 2 ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim