Anlık Bildirim

Reddit'e ülkemiz üzerinden erişim engellendi [Erişim yeniden açıldı]

"İnternetin Anasayfası" mottosuyla bilinen dev internet sitesi Reddit'e erişim dün akşam saatlerinden itibaren engellendi. Mahkeme kararının hangi içerik için çıkartıldığı henüz bilinmiyor.
Reddit'e ülkemiz üzerinden erişim engellendi [Erişim yeniden açıldı]
 
Ülkemizde zaman zaman istenmeyen içeriklerin yer aldığı web sitelerinin engellediği haberleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu tarz durumlarda özellikle bir çok kullanıcısı olan büyük web sitelerinden yasağa sebep olan içeriğin silinmesi talep ediliyor ve bu içeriğin kaldırılmasıyla birlikte erişim engeli kalkıyor. Ancak milyonlarca üyeyi bünyesinde barındıran ve bu üyelere serbest paylaşım yapma hakkı veren Reddit gibi sitelerde bu durumu kontrol altına almak daha zor.
Dün öğleden sonra ülkemizdeki bir çok kullanıcı Reddit.com adresine erişemediği ile ilgili sıkıntıları sosyal ağlarda dile getirmişti. Erişim engeli ise akşam saatlerinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) internet sayfasındaki kararla kesinleşmiş oldu. Erişim engeline sebep olan içerik ise henüz açıklanmadı. Siteye erişim engeli şimdilik DNS seviyesinde, bu da DNS adreslerini değiştiren kullanıcıların erişime devam edebileceği anlamına geliyor.
Geçtiğimiz aylarda Rusya da bir kullanıcının hazırladığı uyuşturucu niteliğe sahip mantar çeşidinin nasıl yetiştirileceğini anlatan bir rehber yüzünden siteye erişimi engellemişti. Bu tarz durumlarda ise asıl sorumluluk içeriği hazırlayan kullanıcının insafına kalıyor. Kullanıcıiçeriği değiştirir veya kaldırırlarsa erişimin yeniden sağlanmasının önü açılabilir, ancak rahatsız edici bir içerik olmadığı sürece site yönetimi kullanıcılara müdahale etmiyor.
Reddit'e ülkemiz üzerinden erişim engellendi [Erişim yeniden açıldı]
 
Güncelleme: Reddit için uygulanan erişim yasağı kaldırıldı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5533 kez okundu.
21 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
reddit, erişim engeli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim