Anlık Bildirim

RIM, İstanbul'da uygulama geliştiricilere yönelik BlackBerry 10 etkinliği düzenledi


Kanadalı akıllı telefon ve tablet üreticisi RIM, BlackBerry 10 işletim sistemi için geri sayıma devam ederken, geliştiricileri bilgilendirmek adına da etkinlikler düzenliyor.

Dün İstanbul'da ilk defa uygulama geliştiricilere yönelik BlackBerry 10 etkinliği düzenlendi. Etkinliğe platform hakkında bilgi sahibi olmak isteyen 50'den fazla uygulama geliştirici katıldı.

Etkinlikte konuşan BlackBerry Uygulama Geliştirme Uzmanı (Evangelist) Luca Filigheddu; Türkiye'deki uygulama geliştiricilerin etkinliğe ve BB10 işletim sistemine gösterdiği ilginin buradaki ekosistemi geliştirmeye yönelik bağlılıklarının da göstergesi olduğunu belirtti.

RIM Güneydoğu Avrupa Bölgesi Genel Müdürü Alberto Acito ise uygulama geliştiricilerin 30 Ocak’taki lansman öncesinde BlackBerry 10 platformunu ilk kullananlar arasına girmeleri için müthiş fırsatlar bulunduğunu, gelir olarak iOS platformuna göre uygulama başına aylık yüzde 4, Android platformuna göre yüzde 40 daha fazla gelir elde ettiklerini ifade etti.

Uygulama Geliştirme Uzmanı Özkan Altuner, BB 10'un umut vaad eden bir platform olduğunu, HTML5 performansı ve uygulama yazmada sağladığı kolaylığın en üst seviyede olduğunu, etkinliğin platformun tanıtımı adına çok güzel olduğunu vurguladı.

BlackBerry 10 için SDK paketinin son güncellemesi de kısa süre önce RIM tarafından yayınlandı. Paket, uygulama geliştiricilerin BlackBerry 10 platformu için çok yönlü, sosyal ağ entegrasyonu sağlayan uygulamalar yazmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.
 
BlackBerry 10 ile yazılmış uygulamalar, BlackBerry PlayBook için platform aktif olduğunda bu tabletler için de kullanılabilecek.

BlackBerry 10 uygulama geliştirme araçları aynı zamanda Adobe AIR üzerinden uygulama yazma ya da Android platformu için geliştirilmiş uygulamaları BlackBerry 10 platformuna kolayca adapte etme imkanı da sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim