Anlık Bildirim

Roomba süpürgesi ile odanızı Doom oyununa aktarın

Robot süpürgelerin gelişmiş tarama sensörleri oyun mühendisi Rich Whitehouse için ilham kaynağı oldu. Mühendis odayı süpürgeye taratarak Doom oyununa aktarmayı başardı.

Son yıllarda temizlik sektöründe robot araçlara olan ilgi büyük. iRobot ve Xiaomi gibi pek çok marka hem son kullanıcı hem de profesyonel anlamda temizlik robotları üretiyor. 3 boyutlu haritalama yapabilen bu robotların yetenekleri oldukça fazla.

DOOMBA nedir?

Modeline göre üzerinde kamera, sensör ve kızılötesi algılayıcılar olan bu robotların yeteneklerini arttırıyor. Oyun mühendisi Rich Whitehouse bu yeteneklerin farklı bir amaç için kullanılabileceğini keşfetmiş.

iRobot Roomba 980 sahibi olan Whitehouse, DOOMBA adını verdiği yazılımla uzaktan süpürgeyi takip altına almış ve adım adım sensörlerden gelen verileri kaydetmiş. Sonrasında ortaya çıkan 3 boyutlu oda haritasını Noesis eklentisi ile Doom haritası haline getirip oyuna aktarmış.

Haritanın son hali Doom grafiklerine dönüştüğü için biraz farklı görünüyor ancak özelleştirme seçeneklerinden bunun seviyesi de ayarlanabiliyor. Whitehouse robot süpürgelerin yeni yeteneklerinin oldukça şaşırtıcı olduğunu belirtiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim