Anlık Bildirim

Rus üretici Ural, 165 km menzilli elektrikli motosikletini tanıttı

Motosiklet pazarındaki dönüşüme köklü üreticiler de kayıtsız kalamıyor. Sepetli motosikletler konusunda köklü bir geçmişe sahip olan Ural, ilk elektrikli motosikletini İtalya'daki fuarda tanıttı.

Rus üretici Ural, 165 km menzilli elektrikli motosikletini tanıttı Tam Boyutta Gör
 

Son yıllarda oldukça popüler olan elektrikli motosikletlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu durumun en çok hissedildiği yerlerden biri de EICMA 2018 oldu. İtalya'da düzenlenen ve motosiklet tutkunları için oldukça eğlenceli görüntülere sahne olan fuarda pek çok üreticinin elektrikliye geçişteki ilk adımlarına tanık olduk. Bunlardan bir tanesi de Rus motosiklet üreticisi Ural oldu.

Zero Motorcycles ile ortak geliştirildi

Sepetli motosikletler konusunda güçlü bir geçmişe sahip olan Ural, Amerika merkezli Zero Motorcyles işbirliği ile geliştirdiği ilk elektrikli motosikletini görücüye çıkardı. Şimdilik bir prototip olarak karşımızda duran motosikletin üretim sürecinin bir kaç yıl süreceği açıklandı. Ural’ın standart modellerinde kullandığı cT platformu üzerine inşa edilen sepetli motosiklette Zero Motorcycles’ın güç aktarma organları kullanıldı. Amerika merkezli şirket bu süreçte Ural’a mühendislik konusunda da yardımcı oldu.

Teknik detaylar

Ural elektrikli motosikletin teknik detaylarına baktığımızda, Zero’nun 45 kW güç ve 110 Nm tork üreten Z-Force motoruyla karşılaşıyoruz. Batarya tarafında da yüzleri güldürecek değerler mevcut. İki batarya paketi sayesinde toplam 19.5 kWh kapasiteye sahip olan motosiklet, tek şarjla 165 kilometre gidebiliyor. Ural, maksimum hızı 140 km/s olan elektrikli motosiklette 105 km/s hızla yolculuk yapılmasını öneriyor.


Rus üretici her şey yolunda giderse 2 yıl gibi bir sürede seri üretime geçebileceklerini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8087 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli motosiklet, ural motosiklet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim