Anlık Bildirim

SSD pazarında haberler kötü

Yeni gelen bilgilere göre Samsung, 4 Tb kapasiteli SSD’sini pazardaki yaşanan NAND Flash yonga kıtlığı sebebiyle erteledi. Modelin çıkış tarihine dair net bir bilgi ise mevcut değil.
Geçtiğimiz ay yaptığımız haberde SSD pazarında bir NAND Flash yongası yokluğu yaşandığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Bu haliyle fiyatlarda bir artışa sebep olacak. Son gelen haberde ise Güney Kore merkezli teknoloji devinin bu sıkıntıya karşı bazı tedbirler almaya başladığı yer alıyor.
Samsung’un Kuzey Amerika’daki pr ajansı kaynaklı haberde Samsung’un dünya çapında yaşanan sıkıntı nedeniyle daha çok talep alan ürünlere yöneldiği aktarıldı. Bu aslında çok anlamlı bir hareket zira NAND sıkıntısının ne kadar süreceği biliniyor. Görünüşe göre Samsung halihazırdaki TLC tipi yongaları kullanacak.

DRAM Fiyatları da Artabilir!

Öte yandan bu sıkıntı aslında beraberinde bilgisayar dünyası için başka bir sorunu da getirebilir. Şu anki bu NAND Flash yongalarda yaşanan sorundan dolayı ve aynı zamanda bu segmentte daha fazla para kazanılması sebebiyle DRAM üreticileri bu pazara kayıyor ki bu sefer de DRAM tarafı için tehlike çanları çalabilir. Özellikle bu sene çıkacak yeni platformlarla birlikte DRAM talebinin artacağı da hesaba katıldığında kıtlık daha sert bir şekilde hissedilebilir. Bahsi geçen modelin ne zaman satışa sunulacağına dair bir bilgi ise henüz mevcut değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15535 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, samsung ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim