Anlık Bildirim

Üretim süreçleri yıllardır tasarımcı ve dökümcü firmaların üzerinde çalıştırıp daha da ileriye götürmeye çalıştıkları teknolojilerden. Firmalar hem teknolojiyi geliştirmek hem de rakiplerinin önüne geçmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Çalışmalar hızlandı

Döküm açısından sektörün en büyük kapasitesine sahip olan Samsung, önümüzdeki yıllarda takip edeceği yol haritasını teknoloji dünyası ile paylaştı. Bu yıl 10nm FinFET sürecinde daha verimli ikinci versiyona geçmeyi planlayan firmanın gelecek yıl ajandasında 7nm süreci var.

Verilen bilgilere göre gelecek yıl Samsung 7nm süreci için risk üretimine başlamayı planlıyor. Daha çok deneme anlamına gelen risk üretimi sonrasında verimlilik elde edilirse hacimli üretim için hazırlıklar başlayacak. Bu bakımdan 7nm sürecinde hacimli üretim için 2019 yılı en erken tarih olarak görülüyor.

2019 yılında 7nm üretimi başlarken aynı zamanda 5nm ve 6nm süreci için geliştirmeler de başlayacak. 2020 yılına geldiğimizde ise Samsung’un 4nm çalışmalarına başladığını göreceğiz. Herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde firmanın yol haritası bu şekilde.

Yarı iletken sektöründe üretim süreçlerinin gelişmesi performans ve verimliliğin artması açısından önem taşıyor. Bunun en büyük sebebi elbette tüketici açısından bu kavramların da önem kazanması. Geçmiş yıllarda 90nm gibi süreçler normal karşılanırken bugün 10nm sürecine geçmeyenler sorgulanıyor ve bir adım geride kalıyor.

Üretim süreçlerinde asıl zorluk 10nm sonrasında yaşanıyor. Sürecin ilerleyebilmesi için yongalarda silikon yerine daha başka bir maddenin kullanılması gerekiyor. Başta IBM olmak üzere pek çok firma ortaklıklar kurarak çözüm geliştirmeye başladı. Bazı çözümler tamamen yeni bir madde üzerinde yoğunlaşırken bazı çözümler de silikon karışımları üzerine yoğunlaşıyor.

Samsung daha önce yaptığı açıklamalarda silikon karışımı yeni bir madde ile 7nm sürecine geçmeye çalıştığını duyurmuştu. Yol haritasına bakarak çalışmaların başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte 6nm ve ilerisi için en erken 2020 yılı konuşuluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3479 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 4nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim