Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 5 modeli 4K ekran ile gelebilir

Akıllı telefonlarda çözünürlük yarışı son sürat devam ediyor. Geçen yılın Full HD çözünürlüklerinden bu yıl 2K çözünürlüklere geçiş yaptık. Ancak üreticiler bununla da yetinecek gibi durmuyor. 

Daha önce gündeme gelen yol haritası ve firmanın açıklamalarından Ultra HD veya 4K olarak da bilinen çözünürlüklerin bu yıl bitmeden akıllı telefonlarda kendisine yer bulacağı belirtiliyor. Muhtemelen Galaxy Note 5 modelinde firmanın ilk 4K ekranını görme şansını yakalayacağız. 

Samsung ekran bölümü Super AMOLED üretimi yol haritasına sıkı sıkıya bağlı olduğu için herhangi bir gecikmenin yaşanmayacağı tahmin ediliyor. 2013 yılında Full HD ekrana geçiş yapan Samsung, 2014 yılında da 2K ekranları sergilemişti. Ancak piyasa tepkisine göre firmanın ertelemeye gitmesi de olası. Bu anlamda diğer üreticilerin hamleleri de bunda etkili olacaktır. 

Samsung'un bu yıl sadece Galaxy Note 5 üzerinde 4K ekran kullanacağı, geçen yıl olduğu gibi muhtemel bir Galaxy S6 LTE-A modelinde ise 2K ekranlara devam edeceği belirtiliyor. 

Galaxy Note 5 modelinde kullanılması beklenen Super AMOLED panelin boyutu 5.89 inç seviyesinde olacak. Bu sayede 748ppi piksel yoğunluğu olacak ki bu mobil cihaz pazarı için yeni bir rekora işaret ediyor. Samsung iki yıldır 5.7 inçlik panele bağlı kaldığı için bu yıl mutlaka bir boyut artışı yaşanacaktır. 

Ancak asıl rekor Galaxy Note 5 Edge ile kırılacak. İki yandan kavisli cihaz 5.78 inçlik ekranı ile 762ppi piksel değerine çıkacak ve kırılması zor bir rekora imza atacak. Hatırlanacağı üzere Galaxy Note Edge modeli de Note 4 modelinden daha düşük bir boyuta indirgenmişti. 

Elbette bunları konuştuktan sonra batarya tüketimi ilk akla gelen şey oluyor. 4K gibi devasa bir çözünürlüğe sahip Galaxy Note 5 serisinin bataryayı koklaması mümkün değil. Ancak Samsung'un Exynos 7420 yongaseti yine bu noktada belirleyici olacaktır. 

Nanometre üretim süreçlerini daha da ilerletmeyi amaçlayan firma bu sayede enerji tüketimini bir miktar daha azaltabilir. Yine çok hızlı şarj imkanıyla Galaxy Note 5 kullanıcıları hızlı bir tak-çıkar seansı ile yüzde 70-80 batarya oranıyla yoluna devam edebilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5815 kez okundu.
52 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy note 5, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim