Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7 ekranı, sektörün en iyisi

Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy Note 7, ekranı itibariyle de pazarın en iyisi durumunda. DisplayMate tarafından yapılan test raporları, oldukça etkileyici.

Düzenli olarak yeni piyasaya çıkan amiral gemi modellerinin ekran teknolojilerini inceleyerek, raporlar ortaya koyan DisplayMate, son olarak Galaxy Note 7 modelini masaya yatırdı. Ortaya çıkan sonuç oldukça etkileyici.


Samsung, amiral gemi modellerinde kullandığı ekranlarını sadece Super AMOLED olarak adlandırıyor ve bu bakımdan yıllara göre ne tür bir gelişme yaşandığı isimden anlaşılmıyor. Bu bakımdan mutfak tarafındaki ustalık, bu tarz raporlarla daha iyi ortaya çıkıyor.


DisplayMate tarafından yapılan testlere göre, Galaxy Note 7 modelinin ekranı, akıllı telefon pazarının en iyisi durumunda. Parlaklık ve canlılık unsurları bir yana, ilk defa kullanılan teknolojiler de en iyisi olma pozisyonuna büyük katkılar yapıyor. Testlerde ortaya çıkan üstün taraflar ise şöyle sıralanıyor:

  • Bugünün UHD televizyonlarında kullanılan DCI-P3 renk gamı ve dijital sinema modu, Galaxy Note 7 modelinin ekranında da karşımıza çıkıyor. Böylece 4K içeriklerde, ekran en iyi renk ve canlılık performansını sunuyor. Yine 4K televizyonlardaki HDR modu ile daha canlı video performansı sunan ekran, HDR olmayan içeriklere de EDR uygulayarak, yazılımsal olarak kaliteyi artırıyor.
  • Ekranın en dikkat çekici tarafı, 1048 nit parlaklık seviyesine ulaşabilmesi. Samsung tarafında bir rekor olarak görülen bu değer, parlak ışık altında ve dış ortamlarda en iyi görüntü performansını ortaya koyuyor. Elbette Sony Xperia X Performance modelinin maksimum 1300 nit değeri ile rekoru elinde tuttuğunu hatırlatmak gerek.
  • Diğer bir önemli detay ise hem ön hem de arka kısımda ortam ışık sensörünün yer alması. İlk kez karşılaştığımız bu kombinasyon, otomatik parlaklık ayarının çok daha akıcı bir şekilde yapılmasını sağlıyor.
  • Mavi ışık filtresi ile, gözü yoran mavi ışığın en aza indirilmesi sağlanırken, dış ortamlarda 228 ile en yüksek kontrast oranı elde edilmiş.
  • Son olarak kavisli ekran, 4 farklı ekran modu, 4 farklı renk modu ve Gorilla Glass 5 koruması, ekranın en iyileri arasında sayılmış.


Ekran konusunda zaten Samsung’un yıllardır devam eden önemli çalışmaları var ve bu açıdan çok büyük mesafe kat etmiş durumda. Rakiplerinden farklılaşmak adına, Samsung’un Super AMOLED ekranları büyük bir görev üstleniyor. Bu bakımdan her yıl daha gelişmiş bir Super AMOLED ekran ile karşılaşıyoruz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8747 kez okundu.
15 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim