Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7'yi kullanılmaz hale getirecek güncelleme

Samsung, pek de iyi hatırlanmayan Galaxy Note 7 modelini artık tamamen kullanımdan kaldırmak istiyor. Modele son darbeyi vuracak olan güncelleme dağıtıma başlamak üzere.

Galaxy Note 7 modeli piyasadan çekilmiş olsa da halen önemli bir kısım kullanıcının telefonu iade etmediği biliniyor. Yılın en iyi telefonu olmaya aday Galaxy Note 7 modeline adeta kıyamayan bu kullanıcı kitlesi için Samsung politikalarını sertleştiriyor.

Fişi Çekiliyor

Samsung Amerika tarafından verilen bilgilere göre ülkede geri çağırılan Galaxy Note 7 modellerinin yüzde 93’ü iade edildi. Sadece yüzde 7 civarında bir kısım halen cihazı kullanmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon cihaz satıldığı düşünüldüğünde toplamda 70 bin civarında bir rakam söz konusu.

Samsung, 19 Aralık tarihinde yayınlayacağı güncelleme ile Galaxy Note 7 modellerinin şarj olmasını engelleyecek. Böylece cihaz tamamen kullanım dışı kalacak. Önceki güncellemelerde cihazın şarj kapasitesi önce yüzde 60’a sonra da yüzde 30’a düşürülmüştü.

Galaxy Note 7 bataryası patlama riski taşıdığı için bugüne kadar kullanıcı bir sorunla karşılaşmamış olsa da yine de tehlike mevcut. Samsung hiçbir şekilde bu riski göze almak istemiyor. Sadece Verizon operatörü kullanıcıların geçecek başka bir telefonu olmadığı için bu güncellemenin verilmesini istemiyor.

Güncelleme şimdilik ABD için geçerli ancak dünya çapında halen Galaxy Note 7 kullanmaya devam edenler mevcut. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde tüm ülkelerde bu güncellemenin verildiğini görebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6680 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim