Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 8 modelinin kamera yetenekleri detaylanıyor

Yılın ikinci yarısında Samsung’un pazardaki hakim gücünü temsil edecek Galaxy Note 8 için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Modelin çift arka kamerası oldukça iddialı.

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 için geri sayım başlarken modelde yer alacak kamera ile ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı. Firma yine pazarın en iddialı arka kameralarından birisine imza atmayı hedefliyor.

Telefon kameraları konusunda zaten çok iyi bir konumda olan Samsung kendisini sürekli geliştiriyor. Son dönemde akıllı telefon pazarında trend olan çift kamera kombinasyonlarına Samsung da dahil olmaya karar verdi ve en iyisini geliştirmek için kolları sıvadı.

En iyisi olabilir

23 Ağustos tarihinde tanıtılacak Galaxy Note 8 modelinde 13MP+13MP çözünürlüğünde iki adet sensör olması bekleniyor. Sensörlerin bizzat Samsung tarafından üretileceği ifade ediliyor. Sızdırılan test dökümanları arka kameranın önemli özelliklerini göz önüne seriyor.

Samsung yeni kamera sensörlerini arka kısımda yatay konumda yerleştirdiği biliniyor. Gelen bilgilere göre sensörün biri RGB iken diğeri telefoto yani optik yakınlaştırma imkanı var. Zaten testlerde de bu açıkça görülüyor.

 

Samsung Galaxy Note 8 modelinin kamera yetenekleri detaylanıyor

Yeni kamera kombinasyonu 3x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Dijital yakınlaştırma ile harmanlanarak en kayıpsız kaliteli görüntünün elde edildiği bu sisteme Smart Zoom adı verilmiş. Diğer taraftan sahnedeki nesneler arasında odağı çok hızlı değiştirebilen Refocus özelliği de bulunuyor.

Ayrıca arka planı bulanıklaştırabilen Background Effect, gece çekimlerini iyileştiren Super Night Shot ve çekim sonrası bakış açılarını değiştirebilen Perspective View dikkat çeken özellikler arasında. Görüldüğü gibi Galaxy Note 8 modelinin kamerası en çok konuşulan özellikler arasında olacak.

Çift sensör sadece Galaxy Note 8 modeline özgü değil. Sonrasında Galaxy C10 ve Galaxy C7 2018 modellerinde de çift kamera örnekleri göreceğiz. Lakin bunların muhtemelen performansı biraz daha düşük olacak ve optik yakınlaştırma yer almayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim