Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S4 60 ülkede satışa sunuldu

Samsung Galaxy S4 60 ülkede satışa sunuldu

Yeni üst düzey akıllı telefonunu her zamanki gibi yine memleketi Güney Kore'de geçtiğimiz cuma günü uzak doğulu tüketicilerin beğenisine sunan Samsung, yayınladığı bir basın açıklamasıyla 29 Nisan tarihinde Galaxy S4 satışlarınının 60 ülkede resmen başladığını müjdeledi. Türkiye, Avustralya, Çin, Kanada, ABD, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Singapur gibi dünyanın dört bir yanındaki önemli mobil pazarları da kapsayan firmanın satış ağındaki ilk halkalarda, ön sipariş aşamasındayken dahi beklentilerin oldukça üzerinde bir taleple karşılaşıldığı rapor ediliyordu. Bu durumdan hareketle oluşturulan son analizler, Galaxy S serisinin dördüncü amiral gemi modelinin yalnızca Nisan ayında 10 milyon barajını aşacağını öngörüyor.
Yaklaşık 244$'lık bir maliyeti olan Galaxy S4'ün donanım parçaları için gerçekleştirilen harcamanın %63'ünün Samsung ve alt kuruluşlarına gittiği görülüyor. Tam manasıyla kendi mobil çözümlerini üreten mobil sektörün lideri, aynı zamanda ARM'ın big.LITTLE işlem teknolojisine ve Full HD çözünürlüklü bir OLED ekrana sahip ilk cihazın üreticisi ünvanını da ele geçirmeyi başarıyor. Dört çekirdekli Cortex-A15 ve dört çekirdekli Cortex-A7'den meydana gelen Exynos 5410 Octa, yüksek performans ve düşük güç tüketimini tek çözümde bir araya getirirken; Samsung Display'ın geliştirdiği 4.99 inçlik 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü yeni nesil Super AMOLED ekran, aygıtın en önemli kısmını endüstride başka bir üründe bulunamayacak bir görüntü kalitesiyle rakiplerinden üstün kılıyor. Yüksek hassaslığa sahip dokunmatik paneliyle de dikkat çeken çözümün bünyesinde barındırdığı Corning Gorilla Glass 3'ün maalesef önceki nesil koruyucu camlarla arasında oluşturduğu kağıt üzerindeki farkı gerçek hayata yansıtamadığı bildiriliyor. 
Çok sayıda farklı sensör, 2GB LPDDR3 sistem belleği ve 13MP'lik kamerasıyla donanımsal anlamda tüketicileri tatmin eden cihaz, aynı memnuniyeti kasa tasarımında gösteremedi. İlk kez geçen yıl tedavüle giren ve onlarca aygıta eşlik eden Samsung'un yeni doğa odaklı dizayn anlayışı, etkisini Galaxy S4'te de sürdürüyor ve bu durum yakın gelecekte azalacakmış gibi görünmüyor. Markasıyla özdeşleşecek bir tasarım çizgisi meydana getirip bunu korumayı planlayan Güney Koreli şirketin ilerleyen dönemlerde ne gibi değişikliklerde bulunacağı bilinmiyor.
Ülkemize 1.999TL seviyesinden giriş yapan Exynos Octa yongalı GT-I9500 Galaxy S4'ün, alışılagelmiş dış görünüşü ve yeni nesil donanımıyla yıl sonuna kadar tüm sürümleri dahil 50 milyona ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üreticinin uzun vadeli hedefi ise; 100 milyonu aşmak. 2013 ilk çeyreğinde 70 milyon akıllı telefon satıp, endüstrinin ilk beş basamağını oluşturan rakiplerinin toplamını bile geride bırakarak rekor üstüne rekor kıran Samsung'un düzenli yükselişi S4'ün gelişiyle hızına hız kattı. Ancak bu durum ne kadar daha devam eder bilinmez. Yine de Apple gibi meşhur bir markanın yaz sezonundaki yeni ürün eksikliği, Haziran sonuna kadar 155 ülke ve 327 operatöre yayılması beklenen Galaxy S4 satışlarını körükleyerek yılın ikinci yarısna kadar mobil pazardaki Samsung hakimiyetini sağlama almaya yetecektir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2384 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, super amoled ve
2 etiket daha Samsung akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim