Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S4'te göz takibi ile ilgili iki yeni teknolojiye yer verebilir

Samsung, Galaxy S4'te göz takibi ile ilgili iki yeni teknolojiye yer verebilir

Samsung'un göz takibi teknolojisi ile ilgili özelliklere geçen yıldan bu yana akıllı telefonlarında yer vermeye başladığını görüyoruz. Akıllı bekleme, akıllı döndürme özellikleri buna örnek olarak verilebilir. Göz takibi teknolojisi üzerinde uzun süredir çalışılan bir teknoloji olsa da, son kullanıcıya yönelik ürünler henüz ortaya çıkmaya başladı. 

Samsung'un yeni başvurusunu yaptığı iki adet isim tescili, Galaxy S4'te de yeni göz takibi teknolojilerine yer verileceğini gösteriyor. Bu tesciller Eye Pause ve Eye Scroll şeklinde.

Bu özelliklerin neler sunacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak tahminler Eye Pause özelliğinin gözünüzü ekrandan ayırdığınızda videonun durdurulması, Eye Scroll ise göz hareketinize göre web sayfalarını veya uygulamalarını aşağı yukarı ve sağa sola kaydırma ile ilgili olduğu yönünde.

Samsung'un her yıl TouchWiz arayüzünü güncellediği biliniyor. Geçen yıl Akıllı Bekleme özelliğini ekleyen firmanın, bu yıl da Eye Pause ve Eye Scroll teknolojilerine yer vermesi muhtemel. Galaxy S4 modelinden sonra Galaxy Note III modelinde de aynı teknolojilerin kullanılabileceği belirtiliyor.

Samsung başta olmak üzere diğer firmaların da katkısıyla göz takip teknolojilerinin yaygınlaşması ve dokunmatik ekran örneğinde olduğu gibi vazgeçilmez özelliklerden birisi olması kaçınılmaz olacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2278 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim