Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8, Infinity Display’e sahip olacak

Geçen yıl ki hayal kırıklığından sonra bu yıl için adeta ince eleyip sık dokuyan Samsung, Galaxy S8 için birbirinden iddialı özelliklerle tüketici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Samsung’un bu yıl ki en önemli silahı olacak Galaxy S8 için dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de modelin Infinity Display adı verilen yeni bir ekran tasarımı ile tüketicinin karşısına çıkacağı ifade ediliyor.

İddialı Bir Ekran Tasarımı

Galaxy S8 modelinin iki kenardan kavisli olarak geleceği herkesin malumu. Bu sayede ön profilden çerçevesiz bir görünüm arz ediyor. Bununla birlikte Samsung üst ve alt kenarları da oldukça inceltmiş. Alt kısımdaki Home butonu tamamen kaldırılırken, parmak izi okuyucu arka tarafa taşınmış.

Samsung bu tasarımı Infinity Display olarak adlandırıyor. Tasarımın ekran-kasa oranı ise yüzde 90 civarında. Xiaomi Mi Mix modelinden sonra en büyük oran Galaxy S8 modeline ait olacak. Xiaomi Mi Mix daha radikal bir tasarıma girişmiş ve farklı entegre teknolojilerle ahize veya parmak izi okuyucu gibi bileşenleri kaldırmıştı. Samsung yakın bir oranda bu bileşenleri de saklamayı başarmış.

Galaxy S8 modelinin iki farklı ekran boyutuna sahip olacağı düşünülüyor. Net olarak ölçüler bilinmese de 5.2 ve 5.7 inç şeklinde yoğun tahminler var. Çözünürlük ise muhtemelen yine 2560x1440 piksel çözünürlüğünde olacak.

Galaxy Note 7 modelinde gördüğümüz yenilikler de yine Galaxy S8 modelinde yerini alıyor. Iris tarayıcısı, 12MP çözünürlüğünde Dual Pixel teknolojili kamera bunlar arasında. Yine batarya bu kez çok detaylı testlerden geçerek kullanıma sunulacak.

Dİğer taraftan ilk kez Galaxy S8 ile göreceğimiz yenilikler de var. Örneğin 10nm sürecinde üretilen Snapdragon 835 veya Exynos 8895 yonga seti, Bixby akıllı asistan, LG Chem üretimi batarya, harici ekrana görüntü aktarabilen teknoloji ve DeX dock ünitesi bunlar arasında. Modelin 29 Mart tarihinde tanıtılıp 17 Nisan’dan sonra da satışa sunulması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8701 kez okundu.
31 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim