Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S8'de batarya işini rakibine bırakabilir

Galaxy Note 7'yi bitiren batarya faciasından sonra Samsung'un en yeni üst seviye akıllı telefonunda pil konusunu rakiplerinden birine bırakacağı iddia ediliyor. Galaxy S8'in pillerini LG üretebilir.

Samsung, Galaxy S8'de batarya işini rakibine bırakabilir Tam Boyutta Gör

Samsung, Galaxy Note 7 modelinde belki de tarihinin en karanlık sınavlarından birini vermişti. Hâlâ da yankıları süren bu sürecin ardından yeni modellerle ilgili farklı iddialar gelmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Galaxy S8 ile ilgili. Konuşulanlara göre Samsung, Galaxy S8 modelinde batarya işini Güney Koreli bir başka isme, LG’ye bırakacak.

Galaxy Note 7’de kullanılan pillerin bir kısmı Samsung SDI üretimiydi. Güney Koreli üreticinin çalıştığı bir diğer pil tedarikçisi ise Çinli Amperex Technology Limited (ATL). Note 7’de ilk patlayan pillerin Samsung SDI üretimi olduğu söylenmişti ancak sonraki yanma vakalarında ATL tarafından üretilen pillerde de aynı problemin yaşanabildiği ortaya çıktı.

Tam da bu nedenle Galaxy S8’de ise oyuna LG Chem dahil olacak ve bu modeldeki bataryalar LG imzasını taşıyacak. Akıllı telefonlarındaki bataryalar ile başarılı bir profil çizen LG Chem, yenilikçi teknolojilere de imza atıyor. LG G2 modelinden bu yana kullanılan piller, katman yapılı teknolojisi ile sorunsuz ve yüksek performanslı bir profil çiziyordu.

Aylık 1 milyon hücre üretim kapasitesi ile alanında dünyanın en büyük üçüncü şirketi olan LG Chem, elektrikli araçlar için de önemli bir pil tedarikçisi konumunda. Şirketin yıllık geliri 20 milyar doların üzerinde.

Galaxy S8, 6 ay gibi kısa bir süre içinde muhtemelen tanıtılmış hatta satışa sunulmuş olacak. Şirket bu kadar kısa sürede pil teknolojisinde önemli bir aşama kaydedemeyeceği için de mecburen dışarıdan bir destek almaya mecbur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9128 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim