Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8’in maliyeti yükseliyor

Samsung’un gelecek yıl için büyük beklentilerle geliştirdiği yeni amiral gemi modeli Galaxy S8, firmaya biraz pahalıya mal olacak gibi görünüyor. Maliyetler artışta.

Bu yıl yaşanan olumsuzlukların ardından tüm enerjisini Galaxy S8 modeline yoğunlaştıran Samsung, en dikkat çekici özellikler için çaba gösteriyor. Deyim yerindeyse firma hiçbir masraftan kaçınmıyor. Elbette bunun bir maliyeti var.

Maliyetler Artıyor

Amiral gemisinin artık prototip aşamasında olduğu ve testlere başladığı bilgileri geliyor. Bunun paralelinde de uzmanların maliyet hesapları da başladı. Gelen bilgilere göre Galaxy S8 modelinde yer alacak 256GB depolama seçeneği maliyeti önemli oranda arttıracak.

256GB kapasite bilindiği gibi çok yaygın tercih edilmiyor. Maliyeti yüksek olduğu için iPhone Plus 7, Huawei Mate 9 Porsche Edition gibi pahalı ve özel versiyonlarda yer veriliyor. Samsung da Galaxy S8 modelinin en üst versiyonunda 256GB depolama seçeneği kullanacak.

Depolama seçeneği maliyeti arttıran en önemli unsur. Bunun yanında kavisli ekran, çift arka kamera, daha gelişmiş üçüncü taraf bir batarya, 10nm sürecinde yeni nesil işlemci, 6GB RAM gibi paketler maliyete etki ediyor. Uzmanlar Galaxy S7 modelinde göre Galaxy S8 modelinde maliyetin 70$ artacağını hesaplıyor.

Galaxy S7 modeli 650$ civarında piyasaya sürülmüştü. Galaxy S8 ise yeni maliyet hesabıyla bu rakamın çok üzerine çıkacak ancak uzmanlar firmanın büyük bir artışa gitmeyeceğini ifade ediyor. Yani kar marjını kısarak tüketiciye en az şekilde yansıtılması sağlanacak. Aksi takdirde artan fiyatlar nedeniyle satışları daha da düşen Galaxy S8 ikinci bir hayal kırıklığı oluşturabilir.

Samsung’un gelecek yıl da faaliyet karından vazgeçtiği görülüyor. Artan maliyete rağmen satış fiyatının belirli bir seviyede tutulması muhtemelen faaliyet karını aşağı çekecek. Hali hazırda Galaxy Note 7 zararının gelecek yılın ortalarına kadar faaliyet karını alt seviyede tutması bekleniyor. Yeni maliyetler ile birlikte muhtemelen yılın üçüncü çeyreğine kadar mobil bölüm çok az faaliyet karı üretebilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5649 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim