Anlık Bildirim

Samsung : Kimseye etkinliğe katılması için para ödemedik

Samsung'un 3 Nisan 2015 Cuma günü Çin'de düzenlediği Galaxy S6 etkinliğine hayran görünümünde paralı katılımcılar getirttiği ve lansmanı kalabalık gösterdiği gündeme gelmişti. Samsung cephesinden açıklama gecikmedi. 

Firma yaptığı açıklamada etkinliğe toplam 1100 kişinin katıldığını ve hepsinin de davetiye gönderilerek çağrıldığını, hiç kimseye Samsung hayranı görünümünde etkinliğe katılması için para ödenmediğini belirtti. 

Firma ayrıca haberi ilk yayımlayan Çinli medya sitesi ile de görüştüğünü ve sitenin hatasını anlayarak haberi kaldırdığını, ileride bir düzeltme metni yayımlayacağını de sözlerine ekledi. Manipülasyonun nasıl başladığı da araştırılıyor. 

Söylentinin kim tarafından ortaya atıldığı net olarak bilinmiyor. Ancak lansman saatlerinde WeChat üzerinden Galaxy S6 fotoğrafları ile salonda özçekim yapan kullanıcıların sürekli paylaşım yaptıkları dile getirilmişti. 

Elbette Samsung’un bu tarz yöntemlere ihtiyacı yok. Ancak pazarlama konusunda zaman zaman ünlü kişilerin ne yaptıkları değil sıradan insanların ürüne ne gözle baktığı daha fazla önem taşıyor. Bu bakımdan sıradan kullanıcı gibi yorum dalgaları oluşturmak sıkça başvurulan pazarlama tekniklerinden birisi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim