Anlık Bildirim

Samsung, MirrorLink entegreli Drive Link uygulamasını duyurdu

Amiral gemisi Galaxy S3 modeli için bazı uygulamaların ilk kez bu model üzerinde boy göstermesini sağlayan Samsung, yeni bir uygulamayı daha sunmaya hazırlanıyor.

Firmanın geliştirdiği Drive Link uygulaması, sürücülere yardımcı olmak açısından müzik dinleme, eller serbest görüşme ve navigasyon kullanımını temel alıyor. 

Uygulama dünyanın en sıkı sürüş güvenlik talimatlarını belirleyen Japon Otomotiv Üreticileri Birliği tarafından da onaylandı.

Uygulama basit bir arayüz ve büyük menü tuşlarıyla kolay bir kullanım sunuyor. Uygulama S Planlayıcı ile de entegre çalışıyor ve önemli randevularınız uygulama ekranına yansıtılıyor. Randevularda konum bilgisi varsa uygulama otomatik olarak güzergah çizebiliyor. Uygulama yüklenirken bulunduğunuz konumun zaman ve hava durumu bilgileri de kullanıcıya sunuluyor.

Uygulama, tam navigasyon fonksiyonu için telefonun GPS özelliğini kullanıyor. Kullanıcılar ön tanımlı, son kullanılan veya favori noktaları seçerek veya belirli bir adresi girerek güzergah belirleyebiliyorlar. Uygulamayı kullanırken konum bilgisi içeren bir metin mesajı geldiğinde, tek tıkla otomatik olarak varış noktası haline getirilebiliyor.

Araç Bağlantı Konsorsiyumu tarafından belirlenen ve akıllı telefonlarla araç içi bilgi sistemlerinin arasındaki iletişimi belirleyen MirrorLink standardı, uygulama tarafından da destekleniyor. Şu anda bu teknoloji JVC KW-NSX1, Alpine ICS-X8, Sony XAV-701BT, XAV-741 ve XAV-601BT sistemlerinde mevcut. İlerleyen dönemde yeni sistemler eklenmeye devam edecek.

Uygulama bu sistemlere bağlandıktan sonra, akıllı telefondaki müzik dosyaları aracın ses sistemi üzerinden dinlenebiliyor. TuneIn radyo uygulaması da araç içi sistemler tarafından kontrol edilebiliyor. Zamanla daha fazla uygulama teknolojiye uyumlu hale getirilecek.

Bunun yanında uygulama metinden sese çevirme özelliği sunuyor. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca ve İspanyolca dillerine destek veren özellik ile tüm gelen mesajlar, epostalar, sosyal ağlardan güncellemeler, bilgi sistemi tarafından otomatik olarak okunabilecek.Tüm rehberi veritabanına kopyalayan uygulama ile kullanıcılar çağrı da başlatabilecek.

Drive Link ilk olarak Galaxy S3 modeli için Samsung Apps üzerinden indirilebilir olacak. Android 4.0 ve üzeri cihazlarda da bir süre sonra kullanılabilir hale gelecek. Uygulama hali hazırda Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, İspanya, İsviçre ve İsveç'te erişilebilir durumda.
Samsung, MirrorLink entegreli Drive Link uygulamasını duyurdu


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim