Anlık Bildirim

Samsung QLED TV yılın en iyi 50 buluşundan birisi seçildi

Samsung’un kuantum noktaları teknolojisi ile donattığı yenilikçi QLED televizyonları, TIME dergisinin açıkladığı 2018’in en iyi 50 buluşu arasında kendisine yer bulmayı başardı.

Yüksek maliyetleri nedeniyle OLED televizyon üretimini azaltarak QLED adında yeni bir teknolojiye yönelen Samsung kısa sürede olgunlaştırmayı başardı. Bir süredir pazarda olan QLED televizyon serisi 2018 yılının en iyi 50 buluşundan birisi seçildi.

TIME dergisinin geleneksel olarak dönemine damga vuran en iyi teknolojilerine yer verdiği En İyi 50 Buluş listesine bu yıl Samsung’un QLED teknolojisi barındıran televizyonları dahil oldu. QLED televizyonlar görüntü kalitesine yaptığı katkı ile dikkat çekiyor.

QLED Nedir?

QLED tabiri, Quantum Dot LED açılımını kapsıyor ve OLED’den sonraki yeni nesil ekran teknolojisi olarak gösteriliyor. Kuantum noktaları, boyutları 2 ila 10 nanometre arasında değişen küçük yarı iletken kristallerdir. Başka bir deyişle saç telinin kalınlığının on binde biri kadar.

Kuantum noktaları, boyutlarına göre farklı renkler üretebiliyor. Ayrıca inorganik olduğu için maliyetleri düşük, en canlı renklere sahip ve renk dengesi en üst seviyede. Her piksel için renklerin yeniden üretimi daha iyi ve bu sayede HDR teknolojilerinin uygulanmasında büyük avantaj sağlıyor.

Samsung QLED televizyon modelleri kapalıyken monte edildikleri duvarın desenini ekrana yansıtarak şeffaf bir görüntü oluşturan veya seçtiğiniz bir resmi gösteren Ambiyans Modu ile geliyor. Ayrıca Bluetooth üzerinden cep telefonunuzu bağlayarak salonunuzda ya da oturma odanızda bir arka plan müziği çalmasını da sağlayabiliyorsunuz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13384 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung qled tv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim