Anlık Bildirim

Samsung, Tidal müzik servisini almak üzere olabilir

Hip-hop yıldızı Jay-Z'nin elinde bulunan Tidal müzik servisi, pek çok devin iştahını kabartıyor. Başta Samsung olmak üzere Google ve Spotify, Tidal'ı bünyesine katmak niyetinde.

Aylık abonelik tarzında çalışan çevrimiçi müzik hizmetleri giderek daha fazla ilgi görüyor. İlginin giderek artması, sektörden pay kapmak isteyen devlerin daha fazla şirket satın alımı yapmasına neden oluyor. Küçük bir müzik hizmetine sahip olan Samsung, daha büyük işler yapmak niyetinde.

Sektörden gelen bilgilere göre, Samsung ve Tidal satın alma görüşmeleri yapıyor. Henüz ortada kesinleşmiş bir durum yok ancak Samsung, büyük bir projesi için Tidal'ı gözüne kestirmiş durumda. Geçen yıl, servisin sahibi Jay-Z'nin Samsung Research America binasında, içerikten sorumlu başkan yardımcısı Daren Tsui'yi ziyarete gitmesi gündeme gelmişti. Anlaşılan o günden bu yana, firmalar pazarlıklarını sürdürüyor. Daren Tsui aynı zamanda Samsung'un Milk Music servisini yöneten kişi.


Hip-hop yıldızı Jay-Z'nin elinde bulunan ve 1,411 kbps seviyesinde FLAC veya Apple Lossless formatında kayıpsız müzik tecrübesi sunan Tidal servisi, bu açıdan Samsung'un ilgisini çekiyor olabilir. Samsung Milk müzik servisini henüz ABD dışarısına çıkaramayan firmanın, çok yüksek kalitede kayıpsız müzik içerikleri sunması, bir anda en fazla 320Kpbs seviyesine kadar çıkabilen rakiplerinin önüne geçmesi anlamına geliyor. Tidal son dönemde Kanya West ve Rihanna albümleri ile büyük ilgi toplamayı başardı.

Samsung'un Tidal servisini satın alarak Milk Music içerisine entegre etmesi ve çok yüksek kalitede kayıpsız müzik içerikleri sunması, bir anda en fazla 320Kpbs seviyesine kadar çıkabilen rakiplerinin önüne geçmesi anlamına geliyor. Tabii ki bu yüksek seviyeler ses tutukunlarına hitap edecektir ve abone kapsamı da biraz sınırlı kalacaktır ancak Samsung gelecekte servisi daha düşük kalitede müzik yayınları ile genişletebilir. Şimdilik görüşmenin içeriği bilinmiyor.

Samsung'un Milk servisini devam mı ettireceği veya yeni bir hizmeti mi hayata geçireceği şimdilik bilinmiyor ancak kesenin ağzını açması gerekiyor zira Google ve Spotify da Tidal'ın peşine düşmüş durumda.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim