Anlık Bildirim

Samsung : Yeni nesil akıllı telefonlarda 64 bit desteğine yer vereceğiz

Samsung : Yeni nesil akıllı telefonlarda 64 bit desteğine yer vereceğiz

Apple'ın A7 işlemcisini 64 bit desteği sunan ARMv8 komut setini temel alarak geliştirmesi, lansmanda öne çıkan gelişmelerden biri olarak dikkat çekti. iPhone 5S'in 64 bit desteği sunan ilk akıllı telefon olarak da lanse edilmesi, rakiplerini de harekete geçirdi.

Samsung, yaptığı duyuruda yeni nesil akıllı telefonlarında 64 bit desteği sunan işlemcilere yer vereceğini açıkladı. Samsung'un henüz 64 bit desteği sunan bir işlemcisi piyasada yok. Ancak ARM'ın Cortex-A50 çekirdeklerini lisanslayan Samsung'un gelecek yıl için çalışmalara başladığı gündeme gelmişti. Bu bakımdan 64 bit destekli Samsung akıllı telefonları çok da uzakta değil.

Apple, iOS 7 işletim sistemini 64 bit desteği sunacak şekilde optimize etti. Geliştiricilerin de zamanla uygulamalarında 4 bit desteğine yer vermesi bekleniyor.

Mobil cihazlarda 64 bit desteğinin anlam kazanabilmesi için iyi bir yazılım optimizasyonu veya en az 4GB RAM şart. iOS 7 işletim sisteminde bu sunulsa da Android henüz 64 bit desteğine yer vermiyor.

Samsung'un açıklamaları ile en azından Kit Kat sürümünde Google'ın 64 bit desteğini üreticilere sunacağı ihtimalini akıllara getiriyor. Bunun yanında Google'ın yeni Android sürümlerini 32 veya 64 bit dizüstü cihazlarında çalışacak şekilde optimize etme planları olduğu da biliniyor. Aksi takdirde Samsung kendisi bazı optimizasyonlar yapsa da çekirdek seviyesinde desteklenmediği için Android cihazlarda şimdilik 64 bit desteğinin bir anlamı olmayacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2271 kez okundu.
33 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim