Anlık Bildirim

Samsung akıllı televizyonları oyuna odaklanıyor

Bu yıl akıllı televizyonlarında önemli teknolojilere yer vermeyi planlayan Samsung, GAIA güvenlik platformundan sonra oyun tarafında da ciddi hazırlık içerisinde.

Özellikle yeni nesil Apple TV lansmanında, televizyonlardaki oyun tecrübesinin ön plana çıkması sektördeki hareketliliğe işaret ediyor. Apple'ın haricinde Samsung da akıllı televizyonlarında daha yoğun bir oyun tecrübesi sunmayı planlıyor. Yeni planlar CES 2016 fuarında karşımıza çıkacak.

Samsung, akıllı televizyonlarında Oyun Servisleri adında bir çözüm sunmaktaydı. Bu çözüm içerisinde PlayStation Now oyun akış hizmeti ile pek çok PS yapımı televizyonlardan oynanabiliyor. Ayrıca pek çok geliştirici oyunlarını Tizen işletim sistemi için optimize ederek Samsung akıllı televizyonlarına sunmuştu. Oyun Servisleri hem indirilebilir hem de yansıtılabilir oyunlar barındırmasıyla dikkat çekiyor. 

Samsung'un 2016 yılındaki akıllı televizyonlarında Oyun Servisleri daha da geliştirilecek. İlk olarak indirilebilir oyun sayısının 100'e çıkarılması hedefleniyor. Revolt3, Deer Hunter, Eternity Warriors 3 gibi pek çok yapım bu listede yer alacak. Smart TV Oyunlar servisi dünya çapında 43 ülkede 4.5 milyon kullanıcıya sahip.

Diğer taraftan PS Now servisinin de geliştirilmesi planlanıyor. Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins ve The LEGO Movie gibi yapımlarla yansıtılan oyun sayısı 300'e ulaşacak. PS Now bilindiği gibi uzak sunuculardan televizyonlara aktarılıyor ve büyük bir donanım gücü gerektirmiyor. Kullanıcılar kablosuz kontrolcüleri ile oyunların tadını çıkarıyor. 

Oyun Servisleri'ne diğer bir yenilik GameFly oyun akış hizmetinin eklenmesi oldu. 100'den fazla konsol oyunundan oluşan bir kataloğa sahip olan GameFly, 2016 serisi Samsung akıllı televizyonlarına bu kataloğunu sunacak. CES 2016 fuarında yeni televizyonların sergilenmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim