Anlık Bildirim

Samsung benchmark manipülasyon iddialarına cevap verdi

Samsung benchmark manipülasyon iddialarına cevap verdi

Bir süre önce Samsung'un benchmark sonuçlarında Galaxy S4'ün daha yüksek skorlar alması adına özellikle GPU hızı olmak üzere işlemci saat hızlarında aşırtma yaptığı ve tüketiciyi yanılttığı gündeme gelmişti. 

Samsung bunun üzerine resmi blogundan bir açıklama yayınlayarak suçlamaları kesin bir dille reddetti. Firma Galaxy S4 modelinde yer alan 3 çekirdekli Power VR SGX544 grafik biriminin standart şartlar altında 533MHz saat hızına ayarlandığını ancak uzun süre tam ekran modunda oynanan bazı oyunların aşırı yükleme yapmaması için 480MHz saat hızına indirgendiğini belirtti. 

Ancak grafik birimi S Tarayıcı, Galeri, Kamera, Video Oynatıcı ve bazı benchmark testleri gibi tam ekran uygulamalarda performansa bağlı olarak maksimum GPU hızı olan 533MHz'e çıkıyor. Bir anlamda Galaxy S4'ün GPU frekansları en iyi kullanıcı deneyimi oluşması için değişebiliyor. Ancak bu değişimler kesinlikle benchmark skorlarını yanıltmak amaçlı değil.

Firma ayrıca Samsung Electronics olarak müşterilere mümkün olan en iyi kullanıcı tecrübesini sunmak için çalışmaya devam edeceğini de açıklamalarına ekledi.

Benchmark skorlarının manipule edilmesi konusunun bir süre daha tartışma götüreceğine kuşku yok. Bundan sonra diğer üreticilerin de bu tür yollara başvurup başvurmadıkları sık sık gündeme gelecektir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
938 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim