Anlık Bildirim

Samsung da Apple Genius Bar gibi servis merkezleri kuracak

Samsung, bir numaralı rakibi Apple'ın Genius Bar modelinden daha üst düzey hizmet sunabilecek kapasitede servis merkezleri kuruyor. Şirket bu konuda WeWork'le ortak çalışmalara başlamış durumda.
Samsung ve Apple'ın şu an mobil yarışta kafa kafaya gittiklerini söyleyebiliriz. Her iki şirket de inovasyon konusunda devrimsel girişimlerde bulunarak cihazlarına yeni özellik ve son model donanımları dahil etme konusunda var güçleriyle çalışıyor. Ancak birçok konuda bu iki şirketin birbirlerinin izinden gittiklerine de şahit olmuyor değiliz. Şimdi sıra Samsung'a gelmiş gibi görünüyor.
Güney Koreli şirket New York, Detroit ve Miami'de olmak üzere ABD genelinde çeşitli yerlere servis merkezi (care center) kurulmasını hedefleyen bir pilot program başlatıyor. Bu merkezleri kurma fikrinin altında yatan düşünce kesinlikle Apple müşterilerine tanıdık gelecektir.
Samsung, müşterilerin mühendislerle doğrudan görüşebildiği ve cihazların üst sınıf bir ortamda servis hizmeti almasını sağlayacak premium bir hizmet sunmak istiyor. Bir başka deyişle, şirket Apple'ın şu anda Türkiye de dahil olmak üzere birçok yerde hizmet veren Genius Bar modelinin daha premium bir versiyonunu yapmayı hedefliyor.

Birinci sınıf hizmet

Samsung Electronics America'daki tasarım sorumlusu Mick McConnell, şirketin müşterileri için servis merkezleri oluşturma fikrinin bir Apple Genius Bar'ı ziyaret ettikten sonra ortaya çıktığını söylüyor. Kendisi bu ziyaret sırasında Apple Store'daki yoğun program nedeniyle beklemesi gerekenden bir buçuk saat fazla beklemek zorunda kaldığını belirtti.
Sonuç olarak, Samsung'un yapmayı planladığı şey iş yeri kurma girişimi WeWork ile ortak bir çalışma yaparak gecikmelerin yaşanmadığı ve müşterilere kaliteli bir hizmet sunabilecek kapasitede servis merkezleri kurmak.
Servis merkezlerinin her biri telefonlar, video konferans sistemleri, bilgisayarlar ve müşterilerin bir Samsung uzmanından destek almak için beklerken işlerini yapmalarını sağlayacak tüm ekipmanlarla donatılmış olacak. Şirket ayrıca bu noktaları mesai saatleri dışında Apple'ın Today etkinliklerinde olduğu gibi demolar, eğitimler ve müşterilerle yapılan oturumlar için de kullanmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim