Anlık Bildirim

Samsung, daha büyük sensörler üzerinde çalışıyor

Kamera sensörleri konusunda yıllardır başarılı işler yapan Samsung, yeni çalışmalarında NX dijital kamera serisinin teknolojilerinden faydalanmayı düşünüyor.

Galaxy S7 amiral gemi serisindeki 12MP çözünürlüğünde arka kamerası beğenilen ve DxOMark testlerinde de en yüksek skora imza atan Samsung, yeni sensörler üzerinde çalışıyor. Yeni sensörler hem daha büyük hem de daha yüksek çözünürlük sunacak.

Daha Büyük Sensör

Sensörlerin büyümesi, daha iyi ışık almasını ve daha detaylı görüntüler üretmesi anlamına geliyor. Ayrıca karanlık ortamlarda da, daha iyi bir performans elde ediliyor. Akıllı telefon sensörlerinin büyümesi, daha yoğun bir çalışma gerektiriyor zira bu sensörlerin küçük yapılar içerisine sığdırılması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıllardaki Nokia Pureview 808 telefonunda 1/1.2 inç, Nokia Lumia 1020 modelinde ise 1/1.5 inç sensör boyutları görmüştük. Büyüklükleri nedeniyle, kamera yuvası da geniş çaplı bir daire şeklinde tasarlanmıştı.

Samsung

Samsung’un Galaxy S7 serisinde kullandığı 12MP çözünürlüğündeki sensör, 1/2.5 inç büyüklüğünde idi. Samsung, bölgeye göre Sony IMX 260 veya kendi BRITECELL sensörlerine yer vermişti ancak yapılan testlerde ikisi arasında temel bir fark görülememişti.

Gelen bilgilere göre, Samsung bu kez 1/1.7 inçlik daha büyük sensörler ve 1/1.4 diyafram aralığına sahip daha geniş açılı lensler geliştiriyor. Bunların yer alacağı kamera ise 18MP-24MP arasında bir çözünürlüğe sahip olacak. Bu sayede firma, en iyi akıllı telefon kamerası ünvanını yenileyecek. Bu sensörler daha önce NX makina serisi için geliştiriliyordu. Samsung’un bu seriyi rafa kaldırması ile, teknolojinin akıllı telefonlara geçiş yapacağı tahmin ediliyor.

Samsung’un yeni sensörlerinin en iyi ihtimalle Galaxy S8 serisinde yer alacağı düşünülüyor zira genelde Note serisi, aynı yıl içerisindeki Galaxy S serisinin sensörlerinden faydalanıyor. Bu bakımdan Galaxy Note 6 modeli de IMX 260 sensör ile gelecektir ancak bir ihtimal daha mevcut.

Samsung’un bunların yanında, 1/2.3 inç boyutunda bir sensör daha geliştirdiği ifade ediliyor. Galaxy S7 serisindeki sensörden nispeten biraz daha fazla ışık alacağı tahmin edilen yeni sensör, Galaxy Note 6 modelinde karşımıza çıkabilir.

Elbette Samsung bu alanda yalnız değil. HTC 10 amiral gemi modelinde yer alan 12MP çözünürlüğündeki Ultrapixel sensör de yine son testlerde Galaxy S7 ile aynı puanı almayı başarmıştı. Yeni HTC amiral gemi modelinde daha iyi bir Ultrapixel sensör ile karşılaşmamız kesin gibi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3425 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 24mp sensor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim