Anlık Bildirim

Samsung ve Apple, OLED ekranlar için anlaştı iddiası

Android ve Windows tarafında sıkça gördüğümüz OLED tabanlı ekranlar, henüz iOS tarafına uğramadı. Apple’ın yoğun çalışma içerisinde olduğu bilinirken, önemli bir haber geldi.

Belki bu yıl değil ama gelecek yıl Apple’ın OLED ekranlı iPhone modellerine geçiş yapacağına kesin gözüyle bakılıyor. Devasa bir gelir pastasının oluşacağı bu yeni değişimde, ekran üreticileri de kıyasıya bir yarış halinde. İddialar, Samsung’un öne çıktığını gösteriyor.

Güney Kore’den gelen bilgilere göre, Samsung ve Apple arasında 2.59 milyar dolarlık OLED tedarik anlaşması imzalandı. Gelecek yıl başlarında hacimli üretime geçecek olan Samsung, müşterisine 100 milyon OLED ekran tedarik edecek.

OLED ekranların 5.5 inç büyüklüğünde olacağı ifade ediliyor. Yani OLED ekranlar iPhone Plus serisinde kullanılacak. Daha önce Apple’ın, 5.8 inçlik OLED ekranlı iPhone Plus modeli üreteceği iddia ediliyordu. Son duruma bakarsak iddia geçersiz hale gelmiş görünüyor.

Peki Apple 100 milyon OLED ekranı ne yapacak? iPhone Plus modelleri genelde yıl içinde büyük satış rakamlarına ulaşmıyor. Apple hiç bir zaman net rakamlar vermese de, iPhone Plus modelleri küçük modelin yarısı kadar satış yapıyor. Bu da yıllık 50-60 milyon civarına denk geliyor. Muhtemelen Samsung ile yapılan anlaşma birden fazla yılı kapsıyor. Yani iPhone 7S Plus ve iPhone 8 Plus modellerinde Samsung imzalı OLED ekranlar görebiliriz.

OLED ekranlar, LCD ekranlara göre siyah renkleri daha derin yansıtabiliyor ve dış mekanlarda daha rahat bir görünüm sunuyor. Ayrıca enerji tüketimini düşürüyor, cihaza incelik sağlıyor. Son yıllarda TADF OLED adında yeni bir teknoloji geliştiriliyor. TADF teknolojisi, OLED içerisindeki zararlı materyallerin kullanımına gerek bırakmıyor ve maliyetleri azaltıyor. Samsung, bu teknolojinin en büyük müşterisi durumunda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4471 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung oled ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim