Anlık Bildirim

Samsung, ilk UFS standardına sahip hafıza kartını duyurdu

Depolama belleği sektöründe Universal Flash Storage ya da UFS konusunda önemli yatırımlar yapan ve üst seviye Galaxy akıllı telefonlarında yer veren Samsung, şimdi hafıza kartı sektörüne el atıyor.

Depolama belleği sektöründe Universal Flash Storage ya da UFS konusunda önemli yatırımlar yapan ve üst seviye Galaxy akıllı telefonlarında yer veren Samsung, şimdi hafıza kartı sektörüne el atıyor. Firma UFS standardına sahip ilk microSD kart serisini duyurdu.

Günümüzde 2K, 4K gibi çözünürlükler ve 360 derece kayıtlar artık yaygın olarak kullanılıyor. Haliyle büyüyen verilerin belleklere veya hafıza kartlarına yazılması için aktarım hızlarına da optimizasyon gerekiyor. Class 10, UHS-3, eMMC, UFS gibi pek çok standart daha hızlı veri aktarımı sağlamak için geliştirildi.

Bunlar arasında UFS özellikle dikkat çekiyor zira 170MB/s veri yazma hızlarına ve 530MB/s veri okuma hızlarına ulaşması mümkün oluyor. Samsung başta olmak üzere üreticiler UFS standardını cihazların dahili belleğine entegre etmeyi tercih ediyordu. Bellek konusunda en iyilerden birisi olan Samsung, tecrübesini kullanarak UFS standardını microSD cephesine taşıdı.

UFS standardını taşıyan hafıza kartları aynı zamanda dünyanın en hızlı microSD hafıza kartı ünvanına da sahip. Bugüne kadar Class 10 ve UHS-3 standartlarını gördüğümüz hafıza kartları, 100MB/s veri aktarım hızlarına kadar çıkabiliyordu.

Kartlar kapasiteye göre farklı UFS standardına sahip. 32GB-64GB-128GB kapasiteli kartlarda UFS 1.0 var ve 90MB/s yazma hızlarına çıkabiliyor. 256GB kart UFS 2.0 standardında ve 150MB/s yazma-350MB/s okuma hızlarına çıkabiliyor. Özel bir 256GB kapasiteli versiyon ise yukarıda saydığımız muazzam veri transfer hızlarına ulaşabiliyor. Bu seviyeleri daha çok SSD sürücülerde görme imkanımız oluyordu.

Mobil cihaz ve dijital fotoğraf makineleri yanında drone modelleri, aksiyon kameraları, sanal gerçeklik kameraları gibi cihazlar da Samsung’un hedef sektörleri içerisinde yer alıyor. Hafıza kartlarının ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmadı. UFS kartlar için standardı destekleyen cihazlar olması gerektiğini hatırlatalım. Henüz piyasada böyle bir duyuru yapılmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6872 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung ufs microsd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim