Anlık Bildirim

Samsung, son iki yılın en iyi faaliyet karını elde etti

Samsung’un Galaxy S7 serisi ile yılın ilk yarısında yaptığı başarılı satışlar, kar marjını da doğrudan etkiliyor. Firma, son iki yılın en yüksek faaliyet karını elde etmeye çok yakın.

Samsung’un son iki yıldır akıllı telefon pazarında yaşadığı durgunluk herkesin malumu. Satış rakamı olarak büyük düşüşler yaşamasa da, amiral gemi sınıfında azalan satışlar kar marjını da doğrudan etkiledi. Bir dönem yüzde 20-25 civarında seyreden kar marjı da tek haneli rakamlara indi. Bu yıl ise ibre tam terse dönmüş durumda.

Geçmiş yıllardaki hatalarından ders çıkaran Samsung, Galaxy S7 serisini pek çok açıdan daha iyi hale getirmişti. Hafıza kartı desteği, büyüyen batarya, daha uzun kullanım süreleri gibi etkenler, Galaxy S7 serisine olan ilgiyi arttırdı ve pazarda lider konuma getirdi.

Galaxy S7 serisinin yılın ilk çeyreğinde 10 milyon civarında satış yaptığı tahmin ediliyor. Yılın ikinci yarısında ise 16 milyon tahmini mevcut. Yani toplamda 26 milyon civarında Galaxy S7 serisi satılmış oluyor. Bu rakam kar marjını da doğrudan etkiledi.

Tahminlere göre Samsung’un ikinci çeyrek faaliyet karı 6.8 milyar dolara yükseldi. Firma en son 2014 yılı ilk çeyreğinde 7.4 milyar dolar faaliyet karı elde etmişti. Böylece son iki yıldır en yüksek rakamına ulaşıldı. Yıl bazında yüzde 13 civarında bir artış yaşanırken, karın yüzde 54’ü yani 3.7 milyar doları mobil bölümden geldi.

Samsung, yılın ikinci çeyreği için beklentilerin yüksek olduğunu belirtirken, bu hafta mali rapor öncesi tahminlerini basınla paylaşacak. Burada önemli olan nokta, ivmeyi yılın ikinci yarısına da aktarabilmek. Genelde amiral gemi modelleri ilk aylarda yüksek satış rakamına ulaşırken, yaz aylarından itibaren satışlar düşüyor. Samsung, ikinci yarı için Galaxy Note 7 modelini sahaya sürecek. Ayrıca Galaxy S7 Edge Plus iddiaları da mevcut. Yani yine iki modelle yola devam edilecek. Güney Koreli bazı uzmanlar, Samsung’un yıl boyunca satış ivmesini koruyabileceğini düşünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim