Anlık Bildirim


Apple ile her alanda sıkı bir yarış içinde olan Samsung, otonom araç testleri için kendi ülkesinde test yapmak için izin aldı. Güney Kore kaynaklı yayın organlarına göre Güney Kore Karayolları, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan izin alan Samsung, caddelerde otonom araç testlerini yapabilmek için yetki aldı.

Beklentiler Samsung’un Hyundai tarafından üretilmiş araçlara kendi otonom teknolojilerini entegre ederek testler gerçekleştirmesinden yana olsa da Samsung’un kendi otomobil fabrikası bu noktada yeni bir alternatif oluşturuyor. Bilindiği gibi Renault – Samsung ortaklığı ile kurulan ve Reanult modellerini Renault lisansıyla Güney Kore’de üreten ve ülke içinde ve civardaki ülkelere satan Samsung, kendi fabrikasından çıkan araçlarla da testler yapabilir. Koreli haber kaynakları ise araçların Hyundai olacağını söylüyor. 

Ülkemizde Renault Captur adıyla satılan ancak Uzak Doğu'da Samsung fabrikasında üretilen ve QM3 adını alan model
Konuşulanlara göre Samsung’un temelleri yeni yeni atılan bir otonom araç takımı bulunuyor. Bu noktada teknolojiler geliştiren ekip, özellikle uzun vadede hem otonom araçlar için gerekli kamera, radar, bellek, işlemci gibi donanımları hem de yazılımsal geliştirme yapmaya odaklanacak.

Bilindiği üzere ABD’li bir çok teknoloji devi ve otomobil şirketi, otonom araçlar konusunda son yıllarda ciddi çalışmalar yürütüyor ve önemli kaynaklar ayırıyor. Bu teknolojinin ilerleyen yıllarda çok kazançlı olacağını düşünen her şirket, kendi bilgi birikimi ölçeğinde pastanın bir kenarında yer alma derdinde. Güney Koreli şirketlerin de bu alanda önemli bir katma değer yaratacağına şüphe yok.

Güney Kore'de otonom araç testleri için ilk izni Şubat 2016'da ülkenin en büyük otomobil üreticisi Hyundai almıştı. Sonrasında bakanlık 20 şirkete daha otonom araç testleri için izin vermiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim