Anlık Bildirim

Samsung, sektörün ilk 18nm DRAM hacimli üretimine başlıyor

Yarı iletken sektöründe Intel’i liderlik koltuğundan etmek için mücadele veren Samsung, yatırımlarını artırıyor. DRAM alanında firma, 18nm sürecine geçişe hazır.

Bellek üretimi konusunda önemli yatırımları olan ve üretim süreçlerini devamlı geliştiren Samsung, DRAM alanında 20nm fabrikasyon sürecinden sonra 18nm sürecine geçiş yapıyor. Samsung, sektörün ilk 18nm DRAM yongalarını hacimli üretecek firma ünvanını da elde etti.

Üretim süreçlerinin gelişmesi, zar alanının küçülmesi ve daha az enerji tüketiminde daha iyi performans sunulması anlamına geliyor. Firmanın hali hazırdaki 20nm DRAM modülleri, enerji verimliliği açısından oldukça başarılıydı. 18nm ile bu başarı bir adım öteye taşınıyor.

Samsung, ilk etapta küçük bir üretimle işe başlayacak zira kapasitenin yüzde 70’i 20nm süreci için ayrılmıştı. Üretim bantlarının 18nm sürecine optimize edilmesiyle, yılın ikinci yarısında daha büyük paketler halinde DRAM üretimi görebileceğiz.

Samsung, sektörde ilke imza attığı için işlerin büyük bir gizlilik içerisinde yürümesini istiyor. İlk örneklemeyi yaptığı ortaklarına da, modüllerin kesinlikle dışarıya sızdırılmamasını tavsiye ediyor. Bunlardan birisi Apple zira firmanın iPhone 7 serisi için 18nm DRAM modülleri sipariş ettiği iddia ediliyor.

Samsung’un bu alandaki rakiplerinden hemşehrisi SK Hynix, en erken gelecek yıl 18nm sürecine geçebilecek. Micron ise henüz 20nm sürecinden geçişi ne zaman gerçekleştireceğini açıklamadı. Bu bakımdan, Samsung bu yılı 18nm DRAM alanında rakipsiz geçirecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim