Anlık Bildirim

Samsung yarın bir Exynos etkinliği düzenliyor

Samsung yarın bir Exynos etkinliği düzenliyor

Geçen yıldan bu yana mevcut Exynos mimarisini değiştirmeyen ve yıl başında iki yeni üye ekleyen Samsung'un 64-bit mimarisini nasıl yorumlayacağı merakla bekleniyordu. Firma yarın düzenleyeceği etkinlikle bu sorulara cevap verebilir. 

Samsung'un Twitter hesabından yapılan duyuruda yarın itibariyle yeni ve heyecan uyandırıcı birşeyler tanıtılacağı belirtilirken, Exynos temalı bir de görsel paylaşılmış. 

Samsung'un yarın ne tanıtacğı konusunda net bir bilgi yok ancak bir süredir benchmark testlerini meşgul eden Exynos 5433 yongasetinin sahneye çıkması muhtemel. 

Exynos 5433 yongaseti, ARM'ın big.LITTLE tasarımını benimseyen 4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeklerini iş yüküne göre devreye sokuyor ve gerekirse 8 çekirdek birden çalışabiliyor. Exynos 5433 yongasetinin 20nm fabrikasyon süreci ile üretileceği belirtilirken, maksimum frekans hızı ise 1.3GHz olacak.

Exynos 5433 yongasetinde yer alan ve dünyanın en güçlü mobil GPU'su olarak lanse edilen Mali-T760 16 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebiliyor ve test sonuçlarına göre Adreno 430 grafik birimi ile çok yakın sonuçlar elde ediyor. 

Duyurunun Galaxy Note 4 lansmanının yaklaştığı bugünlerde yapılması, cihazda yer alacak yongasetinin de aslında dolaylı olarak tanıtılmış olacağı yorumlarının yapılmasına neden oluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
958 kez okundu.
26 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim